Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 24 юли от 13 до 16 часа

„Потребителска рубрика“

На война срещу млечните ментета. Какво показват резултатите от поредната проверка на Асоциация „Активни потребители“, относно повишеното съдържание на вода в сиренето, продавано в търговската мрежа? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.

Как могат да бъдат спрени подобни нелоялни търговски практики, които заблуждават потребителите? Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

„Земеделска рубрика“

По-малко, но по-качествен тютюн очакват тази година тютюнопроизводителите. Цветан Филев, председател на НАТ -2010 и председател на европейските браншови организации UNITAB и ELTI.

Жътвата почти приключи, реколтата е по-малко от очакваното. Ще има ли ефективен пазар и добра цена за българското зърно? Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

 „Ние и животните“

На почивка с домашен любимец - мисия възможна?! Как да организираме почивката на море, на планина или в чужбина с домашния любимец? Ще чуем съветите на Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“.

Приключи преброяването на щъркелите в гоцеделчевско. Какво показват резултатите? Димитър Попов, председател на БДЗП-Гоце Делчев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

Популярният мюзикъл „Дух“ и  класическата опера „Травиата“ са в програмата на 15-тото издание на Банско Опера Фест. Разговор с  Магдалена Сотирова от Монте мюзик. По инициатива на кмета на община Земен, в града бе открита дългоочаквана аптека. Разговор с кмета Михаил Златанов. За 14-та поредна година клуб BELA Extreme в Петрич..

публикувано на 28.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Новото служебно правителство поема управлението на страната – разговори с юриста Иван Брегов, както и с политолога до. д-р Милен Любенов. Доколко успяхме през най-топлите месеци да опазим водните ресурси на страната? – Емил Димитров – Ревизоро – бивш народен представител и министър на околната среда. Община Дупница е в частично..

публикувано на 27.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Новото служебно правителство полага клетва: съставът на кабинета “Главчев 2”, политическите реалности и изборните перспективи  - разговори с бившите депутати Ивайло Мирчев и Красимир Янков. Ще чуем и мнения на граждани, събрани в анкета. Икономическата ситуация и предстоящите избори: Какво означава политическата нестабилност за..

публикувано на 27.08.24 в 04:00
Дешка Кротева

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви срещнем с една от най-възрастните фризьорки в Благоевград, Николина Тогурска. Ще отидем на гости на известната кулинарка Дешка Кротева, за да ни разкаже за вкусната зимнина, която произвежда с отгледани от семейството й продукти. Заедно с кмета на благоевградското село Падеш, Александър Стаменов,  ще..

публикувано на 27.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Икономическата картина на българското национално стопанство на фона на политическата криза – ще очертае проф. Преслав Димитров от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Имотният пазар в страната и какво сочат последните статистически данни – ще чуем анализа на експерта Добромир Ганев. Обстановката на Балканите и защо в Северна Македония не бяха..

публикувано на 26.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Биляна Славчева

“Актуално” България е най-силно засегнатите от горски пожари страни-членки в Европейския съюз от началото на 2024 година. Какви са последствията за горите и как можем да се справим с тях? Костадин Вълчев- старши експерт програма "Гори" на WWF - България. Видео с известни български личности в подкрепа на Кампанията „Клетките са..

публикувано на 26.08.24 в 04:00

„На отворен прозорец“ с Ива Сеизова

Време за православие: Словото на отец Светослав Кючуков Синоптична прогноза Пътна обстановка Защо един благоевградчанин се премести да живее в Кочериново и се оказа начело на протест срещу безводието. Разговор с Кирил Кирилов. В рубриката „Премини на зелено“:   През огромни кратери до красива екопътека.  Сигнал от..

публикувано на 25.08.24 в 05:00