Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"По първи петли“ с Елизабет Александрова

Слушайте на 6 август, 4.00-6.00 ч.

Белица

Древни светилища и исторически обекти разкриват богатата история на Белица. Йордана Георгиева от Туристическия информационен център в Белица, за най-интересните забележителности в района.

Разказът „Майка“ на Ивелина Радионова спечели Националната литературна награда „Владимир Караджов“. Интервю.

130 години отбелязва НЧ „Никола Вапцаров“ в гр. Банско. Разговор с Евгения Тренчева, председател на читалището.

Репортаж от село Цапарево, общ. Струмяни, където близо 100 жители на селото бяха евакуирани заради пожара в Малешевската планина.

Доброволци от цяла България се притекоха на помощ на огнеборците. Разговор с доброволците Тихомира Методиева от София, Владимир Василев от Пловдив и Ангелина Попова от Симитли.

Преглед на слушателската поща.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Предстоят седмите избори за Народно събрание за последните три години. Коментари на политолога проф. д-р Тодор Галунов и на юридическия експерт д-р Иван Брегов. Събитията в Близкия Изток през погледа на арабиста проф. д-р Владимир Чуков. Пресконференция на кмета на Благоевград Методи Байкушев. За предстоящата извънредна..

публикувано на 06.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ранен сутрешен урок к ак да управляваме финансите си ще ни даде финансовия т мениджър, Снежанка Шалганова. Успяват ли Летните олимпийски игри да изпълнят мисията си, че спортът обединява и е за „един мирен свят“ – ще включим от лекоатлетическата писта в Благоевград, олимпиеца от 1980—та, Йордан Янев. Местните власти –..

публикувано на 06.08.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ ще представим свободните работни места на територията на община Благоевград, както и актуалните програми за безработни и неактивни лица. Спасяването на хижите и заслоните в България мисия на кампанията на Българския туристически съюз „Хижа на годината“, с която се насочва  общественото внимание в подкрепа на..

публикувано на 05.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Проектите по Националната инвестиционна програма,  законопроектът за ВиК услугите и работата на местната власт в условия на нестабилна политическа среда. Коментар на Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев. МБАЛ „Иван Скендеров“ с обновено педиатрично отделение. Разговор с д-р Петър Филибев, управител на болницата в Гоце Делчев...

публикувано на 05.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор с комисар Валентин Василев. За пожара в планината Славянка – Стоян Съботанов, кметски наместник на село Голешево. Пожарът в община Струмяни – Емил Илиев, кмет на общината...

публикувано на 02.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ще събудим деня на 2-ри август с изтъкнатата народна певица Димана Боянова. Тя ще ни разкаже за подготовката на новия си албум и за работата си с талантите от ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРД в Благоевград. Настоящата социална обстановка през погледа на творците – ще включим поетесата Катя Кирянова. Темата ще продължим и с актуалния..

публикувано на 02.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Безводие в радомирските села – аварии заради остаряла ВиК мрежа. Работим по сигнал на слушател в село Негованци. За търсените решения говори кметът на общината Кирил Стоев. Наш екип следи ситуацията с пожара в планина Малешевска. Клетва на новоназначени военнослужещи в Трето бригадно командване  в Благоевград. Активно тече..

публикувано на 01.08.24 в 08:00