Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Мария Благоева

Слушайте на 29 август от 07.00 до 11.00 часа

Планински спасители настояват автомобилите им да бъдат със специален режим на движение и за промени в Закона за бедствията и авариите. Коментар на Георги Ботев от отряда в Благоевград.

Ще успеят ли общините да въведат реформата на системата за управление на отпадъци?

Разговор с Наталия Попова, началник отдел „Екология“ в Община Благоевград.

Коментар на Димитър Бръчков, кмет на община Петрич, и на Тони Кацаров, заместник-кмет на община Ихтиман.

25 години Областна администрация в Благоевград. Гост в студиото Георги Динев, областен управител.

МИГ Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово представя „Вкусове от Пирин и Родопите-Ела и опитай“. За изложението разговаряме с Тереза Вакареева, изпълнителен директор на сдружението.

Изложба „За България с любов“ гостува в Регионален исторически музей. Разказва Венцислав Захариев, председател на сдружение „Млади български творци“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Каква е макроикономическата картина в страната и предизвикателствата пред местните власти – ще разговаряме с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Културният туризъм като възможност за подпомагане на местната бизнес среда: Ще чуем заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 29.08.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ ЗНП измества БДС за млечните продукти в детското и ученическо хранене. Влизат ли в противоречие двата стандарта, какви ще бъдат ползите за децата и последствията за млекопроизводителите? Владислав Михайлов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите в България. Ще има ли достатъчно..

публикувано на 28.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

Популярният мюзикъл „Дух“ и  класическата опера „Травиата“ са в програмата на 15-тото издание на Банско Опера Фест. Разговор с  Магдалена Сотирова от Монте мюзик. По инициатива на кмета на община Земен, в града бе открита дългоочаквана аптека. Разговор с кмета Михаил Златанов. За 14-та поредна година клуб BELA Extreme в Петрич..

публикувано на 28.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Новото служебно правителство поема управлението на страната – разговори с юриста Иван Брегов, както и с политолога до. д-р Милен Любенов. Доколко успяхме през най-топлите месеци да опазим водните ресурси на страната? – Емил Димитров – Ревизоро – бивш народен представител и министър на околната среда. Община Дупница е в частично..

публикувано на 27.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Новото служебно правителство полага клетва: съставът на кабинета “Главчев 2”, политическите реалности и изборните перспективи  - разговори с бившите депутати Ивайло Мирчев и Красимир Янков. Ще чуем и мнения на граждани, събрани в анкета. Икономическата ситуация и предстоящите избори: Какво означава политическата нестабилност за..

публикувано на 27.08.24 в 04:00
Дешка Кротева

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви срещнем с една от най-възрастните фризьорки в Благоевград, Николина Тогурска. Ще отидем на гости на известната кулинарка Дешка Кротева, за да ни разкаже за вкусната зимнина, която произвежда с отгледани от семейството й продукти. Заедно с кмета на благоевградското село Падеш, Александър Стаменов,  ще..

публикувано на 27.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Икономическата картина на българското национално стопанство на фона на политическата криза – ще очертае проф. Преслав Димитров от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Имотният пазар в страната и какво сочат последните статистически данни – ще чуем анализа на експерта Добромир Ганев. Обстановката на Балканите и защо в Северна Македония не бяха..

публикувано на 26.08.24 в 08:30