Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

Слушайте на 04.09.2024г. от 13 до 16 ч.

 „Потребителска рубрика“

Поевтиняха ли цените на храните в края на лятото и колко ще ни излезе тази година зимнината? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ.

Кои бяха най-сериозните нарушения на потребителските ни права през летния туристически сезон? Габриела Руменова, създател на Платформата „Ние, потребителите“.

„Земеделска рубрика“

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Защо досегашните мерки за ограничаване вноса на украински яйца не работят и за какво настояват птицевъдите, които се готвят за протести? Даниел Божанков, председател на Асоциацията на индустриалното птицевъдство.

Прибирането на късните сортове плодове и зеленчуци и засаждането на новите пролетни култури са част от актуалните за септември земеделски дейности. Даниела Иванова, агроном в Областната служба за съвети в земеделието – Благоевград, за агрокалендара през този месец.

 „Ние и животните“

От Благоевград до Атланта – невероятната история на кучето Златко, което се оказа, че има „златна съдба“. Веселка Лазарова, доброволец от Благоевград, разказва как бездомно куче от Благоевград, стана обичан член на българско семейство в Америка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Състави от България, Сърбия и Македония си дават среща във Втория Международен фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Нова детска градина ще строят в Сатовча. Готова ли е образователната инфраструктура за новата учебна година? Разговор с кмета Арбен Мименов. Капсула с послание към бъдещото поколение,..

публикувано на 05.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Храсти и треви превземат пътищата в Благоевградска област. Кой ще обезопаси най-натоварените участъци? Коментар на Кирил Стоянов. Разклатената държава: Разговор с Иван Сабахлъков, земеделец. Какво ще се промени с новите избори? Коментар на Станислав Богдански, народен представител. Две гледни точки: БСП накъде след..

публикувано на 05.09.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Променя ли се политическата картина у нас преди поредните предсрочни избори? Разговор с политолога Атанас Радев. Изявленията на управляващите в Северна Македония по отношение на България отново предизвикаха намесата на Европейския съюз. Разговор с доц.  д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и преподавателя в..

публикувано на 03.09.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Започват археологическите разкопки на църквата „Света Богородица Животворен извор“ в Мелник. Разказва д-р Методи Златков от Националния археологически институт към БАН. Как да проверим здравното си досие електронно? Отговаря Даниела Петкова от РЗОК-Благоевград. В началото на септември Здравната каса ще уведомява със СМС и по..

публикувано на 03.09.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Какво значи дистанционно обучение и как се отразява на качеството на висшето образование – темата ще коментираме с благоевградския преподавател във Висшето училище по телекомуникации и пощи, Кирил Илиев. За малките населени места и възможностите за културни и образователни дейности ще продължим с абсолвента от Катедрата по изкуствата в..

публикувано на 02.09.24 в 08:20

"Събуди деня" с Биляна Славчева

„Актуално“ Как да се справим с подтиснатото настроение след края на отпуските? Ще чуем съветите на д-р Йоанна Маринова от Клиниката по психиатрия на Военномедицинската академия в София. Вече 6 години Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и възрастни в община Струмяни променя живота на хората в нужда. Как се..

публикувано на 02.09.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Екстремни спортове“: Велопреход по билото на планина Беласица – коментира Стойчо Станоев от клуб „Бела екстрийм“. Рубриката „Време за шампиони“: Момичетата от ФК “Спортика“ на гости на гръцкия гранд ПАОК – репортаж. Рубриката „Футбол от региона“: Обзор на Трета лига. Рубриката „Ветераните в спорта“: Мач на бившите..

публикувано на 31.08.24 в 08:10