Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Слушайте на 5 септември от 13.00 до 16.00 часа

Състави от България, Сърбия и Македония си дават среща във Втория Международен фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев.

Нова детска градина ще строят в Сатовча. Готова ли е образователната инфраструктура за новата учебна година? Разговор с кмета Арбен Мименов.

Капсула с послание към бъдещото поколение, изложби и концерти са включени в празничната програма по повод 50 години град Сапарева баня. Разговор с Елена Джокина, председател на НЧ „От извора -2013“ .

Фондация „Ценности“ представя изложбата „Сандро – княз Александър Батенберг. Една европейска съдба“. Разговор със Стоян Иванов, директор на РИМ Пловдив.

„Училища зад граница“. В българското неделно училище „Камбана“ Абу Даби откриват новата учебната година. Продължава работата по проекта на МОН „Неразказаните истории на България“ с акцент „Българските следи в модерното архитектурно наследство на Абу Даби“.  Две от емблематичните сгради – на общината и на главния автобусен терминал са дело на български архитекти. Разказва Валентина Мирчева, училищен ръководител.

В Благоевград се провежда информационна кампания за популяризиране електронното здравно досие и приложението Е-здраве. Репортаж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Мария Благоева

Храсти и треви превземат пътищата в Благоевградска област. Кой ще обезопаси най-натоварените участъци? Коментар на Кирил Стоянов. Разклатената държава: Разговор с Иван Сабахлъков, земеделец. Какво ще се промени с новите избори? Коментар на Станислав Богдански, народен представител. Две гледни точки: БСП накъде след..

публикувано на 05.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

  „Потребителска рубрика“ Поевтиняха ли цените на храните в края на лятото и колко ще ни излезе тази година зимнината? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ. Кои бяха най-сериозните нарушения на потребителските ни права през летния туристически сезон? Габриела Руменова, създател на Платформата „Ние, потребителите“. „Земеделска..

публикувано на 04.09.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Променя ли се политическата картина у нас преди поредните предсрочни избори? Разговор с политолога Атанас Радев. Изявленията на управляващите в Северна Македония по отношение на България отново предизвикаха намесата на Европейския съюз. Разговор с доц.  д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и преподавателя в..

публикувано на 03.09.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Започват археологическите разкопки на църквата „Света Богородица Животворен извор“ в Мелник. Разказва д-р Методи Златков от Националния археологически институт към БАН. Как да проверим здравното си досие електронно? Отговаря Даниела Петкова от РЗОК-Благоевград. В началото на септември Здравната каса ще уведомява със СМС и по..

публикувано на 03.09.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Какво значи дистанционно обучение и как се отразява на качеството на висшето образование – темата ще коментираме с благоевградския преподавател във Висшето училище по телекомуникации и пощи, Кирил Илиев. За малките населени места и възможностите за културни и образователни дейности ще продължим с абсолвента от Катедрата по изкуствата в..

публикувано на 02.09.24 в 08:20

"Събуди деня" с Биляна Славчева

„Актуално“ Как да се справим с подтиснатото настроение след края на отпуските? Ще чуем съветите на д-р Йоанна Маринова от Клиниката по психиатрия на Военномедицинската академия в София. Вече 6 години Центърът за социална рехабилитация и интеграция за деца и възрастни в община Струмяни променя живота на хората в нужда. Как се..

публикувано на 02.09.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Екстремни спортове“: Велопреход по билото на планина Беласица – коментира Стойчо Станоев от клуб „Бела екстрийм“. Рубриката „Време за шампиони“: Момичетата от ФК “Спортика“ на гости на гръцкия гранд ПАОК – репортаж. Рубриката „Футбол от региона“: Обзор на Трета лига. Рубриката „Ветераните в спорта“: Мач на бившите..

публикувано на 31.08.24 в 08:10