Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Слушайте на 10 септември 2024 год. от 13.00 до 16.00 ч.

Как ще започне поредната предизборна битка за депутатските места в Народното събрание? – Разговор с политолога проф. д-р Тодор Галунов.

За новия сайт на Държавната агенция „Архиви“ за съветската окупация на България – доц.д-р Михаил Груев – председател на агенцията.

В община Кюстендил най- малките ученици ще имат нов учебен предмет „Аз обичам моя роден град“. За подготовката за новата учебна година разговор с кмета на общината инж.Огнян Атанасов.

Подготовката за новата учебна година на Средното училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Гърмен – информация на директора на училището Стоян Стругов.

Подготовката за новата учебна година в Основното училище „Христо Ботев“ в село Невестино – Валери Стоилов – директор на училището.

В република Северна Македония искат да поставят Мултидисциплинарната комисия на паритетен принцип с България под техен контрол – проф. д-р Ангел Димитров – председател от българска страна.

Как изглеждат районите, засегнати от пожарите в Рила планина погледнати от въздуха? Разказ на Петьо Кюркчийски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Преди началото на новата учебна година ще си припомним гостуването във Факултета по изкуствата на ЮЗУ. Там бяхме за да разберем посещават ли бъдещите експерти културни събития. Спортуването сред подрастващите - мисия възможна. Темата ще коментираме със спортния журналист от Благоевград, Стефан Дамянов. За подготовката на Националния..

публикувано на 10.09.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Готовността за новата учебна година в Благоевград. Интервю с Боряна Шалявска, заместник-кмет кмет по образованието в Община Благоевград. Подготовката за първия учебен ден. Репортаж. Разделя ли ни днес 9 септември? Гост в студиото Станимир Радулов, общественик. Опашките по граничните ни пунктове разгневиха Турция и Гърция...

публикувано на 09.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Биляна Славчева

Паметниците и паметните знаци в Брезник разказват за богатото историческо минало на този край. Защо е важно да имаме историческа памет за героите, дали живота си за свободата ни и на какво ни учи техният пример? Разговор с Емилия Велинова, директор на Общинския исторически музей в Брезник Опустошителна градушка унищожи голяма част от..

публикувано на 09.09.24 в 04:00

„Неделя у дома“ с Юлия Караджова

Рождество Богородично в Роженския манастир. Разговор в ефир с  известната тв журналистка Адриана Цветкова  – за международния форум „Банско - портал във времето”, който се провежда с  цел да популяризира  светите места на Балканите. Среща с Лилия Борисова, която споделя лични впечатления от олимпиадата в Париж. Известната..

публикувано на 08.09.24 в 08:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“:  Разговор с Алисия Сусанина – световна шампионка по кикбокс за кадети 2024 от Будапеща Унгария. Каква е цената на успеха? Рубриката „Спортисти в неравностойно положение“ – Да повториш злато на Олимпиада – разказва Ружди Ружди – олимпийски шампион от Париж 2024 в тласкането на гюле. Рубриката..

публикувано на 07.09.24 в 08:10

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

Във времето ни заедно до 09:00 часа щ е се разходим до санданското село Лебница, което посреща своя традиционен събор - за богатата програма тази година, новите придобивки на селото и бъдещите подобрения ще ни разкаже кметът Васил Джибов.  С председателя на читалището в селото, Калина Стаменова, пък ще разговаряме за дейността на културната..

публикувано на 07.09.24 в 05:43

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

6-ти септември – Ден на Съединението на  Княжество България и Източна Румелия – репортаж от честванията в Благоевград. Поглед към събитията в страната преди 139 години - Съединението на България – разговори с историците проф. д-р Петко Петков и доц. д-р Ангел Джонев от Института за исторически изследвания към БАН и член на Македонския..

публикувано на 06.09.24 в 08:25