Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Слушайте на 15 септември от 06.00 до 9.00 часа

Снимка: bg.wikipedia.org

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка.

Неделята след Въздвижение на светия и животворящ кръст господен (Кръстовден) – отец Светослав Кючуков.

„Да празнуваме заедно“ – София Гълъбова с покана за вечерта на вярата, надеждата, любовта  и мъдростта  в Благоевград.

ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Застрашено ли е кафето от промените в климата? - Радина Калдамукова от платформата „Климатека“.

За първи път на училище – Калоян Даков, първокласник от Благоевград. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ с Юлия Караджова

Елза Кресничка от Регионалната библиотека за био библиографията на Димитър Талев, издадена по повод 70 годишния юбилей на библиотеката. Николина и Христо Кротеви –специални гости и единствени представители  на България и Европа на 10-тия международен хоров форум в  провинция Шандун  в Китай. Там провеждат  майсторски клас, участват в..

публикувано на 15.09.24 в 07:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“ – Разговор с Иван Благоев - десеткратен републикански първенец по сумо и медалист от държавни, европейски и международни шампионати, който донесе и бронзов медал от Световно първенство. Рубриката „Децата и спорта“: 13-тото издание на Стрийтбол турнира в град Гоце Делчев в памет на треньора по баскетбол..

публикувано на 14.09.24 в 08:00

"С усмивка в събота" с Елизабет Александрова

Сервизна информация. Безплатни обяви и съобщения. Програмата за  Международния детски музикален фестивал „Златни ябълки“ Кюстендил е готова. Тази година е първото издание на конкурса за нова авторска детска песен в рамките на фестивала. Разговор с Иван Стойнев, композитор, организатор на детския фестивал. Партньори на музикалния..

публикувано на 14.09.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“: Съвместна рубрика на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ . В деня, в който се отбелязва професионалния празник на хората, които правят всичко възможно за преодоляване на кризата разговор с директора на Регионалната дирекция в Благоевград комисар Валентин Василев...

публикувано на 13.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК приключи, на фона на политически разделения и противопоставяне. Актуалната вътрешнополитическа картина дни преди старта на кампанията ще коментираме с Петко Петков, политолог от “Галъп”. Политици заговориха за реформа в изборната система, чрез промени в Изборния кодекс - коментар на професор..

публикувано на 13.09.24 в 04:05

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Археолози откриха лик на Исус Христос в храм от 13 век край  Мелник. Разговор с Ренета Караманова, реставратор. Интервю с Мария Пашова от РИМ-Благоевград. Как ще се развива Благоевград през следващите години. Гост в студиото общинския съветник Кирил Ваклинов преди общественото обсъждане на програмата на Община Благоевград...

публикувано на 12.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Лалка Радкова

С благотворителен концерт в Брезник ще набират средства в подкрепа на деца, загубили родител. Концертът е под мотото „Брезник – с доброта в сърцата“ – Бистра Кръстева, един от инициаторите на събитието. 60 години град Якоруда – разговор с кмета на общината Мехмед Вакльов. Как да преодолеем стреса на работното място след лятната..

публикувано на 12.09.24 в 04:00