Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

Слушайте на 18.09.2024г. от 13.00 до 16.00 ч.

„Потребителска рубрика“

По-малко, но по-качествена е реколтата от грозде в района на санданското село Катунци. Защо лозарите се насочват към производството на по-екологично чисто грозде и вино? Ще чуем коментара на винопроизводителя Георги Коцев.

Колко скъпо ще ни излезе виното тази година, ако си купим гроздето? Репортаж от пазара за грозде в Благоевград.

 „Земеделска рубрика“

Три пъти е намалял броят на пчеларите за последните 10 години. Кои са причините и каква е тазгодишната реколта от мед? Инж. Михаил Михайлов, председател на Сдружение „Обединен пчеларски съюз“.

Пчелното опрашване на земеделските насаждение гарантира двойно по-богата реколта. Защо опрашването на земеделската продукция от пчелите е толкова важно за земеделието и реколтата? Ще чуем коментар на пчелар от Благоевград.

Земеделски експерти разясняват в Благоевград изискванията по интервенциите от Стратегическия план за развитие на земеделските и семките райони за периода 2023-2027 г. Стилиян Рупов, началник на Областната служба за съвети в земеделието - Благоевград, за целта на срещата и участниците в нея.

„Ние и животните“

Международната организация за защита на животните "Четири лапи" предупреждава за бум на нелегалната търговия с кучета в социалните мрежи. За какво да внимаваме, когато сме решили да си купим домашен любимец онлайн? Ще чуем съветите на Ивелина Иванова, координатор отдел „Програми“ във Фондация „Четири лапи“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

В първия час на предаването ще получите повече информация за пътната обстановка в региона,  прогнозата на синоптиците, културния календар от областта и любопитки от деня, като цялата тази информация разбира се ще бъде гарнирана с хубава музика за един приятен старт на новия ден. След сутрешния информационен бюлетин на БНР пък в деня, когато..

публикувано на 18.10.24 в 18:05

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Сигурността на страната при двете войни, които се водят недалеч от границите на страната – о.з.полк. Диман Георгиев. Основните проблеми пред местните власти в страната. Разговор с Кремена Цветкова - пресаташе на Националното сдружение на общините след Годишната среща на сдружението. Развитието на общините, които в събота имат..

публикувано на 18.10.24 в 08:30
Иван Милушев

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Започва “Демократична мозайка” - дискусии за силна демокрация, работилници и изложение на организации, които вдъхновяват за по-активно гражданско участие. - разговор с Георги Петров, председател на Форум “Гражданско участие”. Перник ще бъде домакин на тазгодишното издание на Националната младежка конференция. Каква е ролята на..

публикувано на 18.10.24 в 08:30

"Ефир за приятели" с Ваня Бахчиванова

17 октомври е обявен за Международен ден за изкореняване на бедността. Целта за съществуването на подобен ден в календарите е да се държи будно съзнанието за бедността по целия свят, така че да продължават да се търсят адекватни мерки за нейното изкореняване. Освен чисто материалната бедност, обаче има една може би дори по-страшна от нея –..

публикувано на 17.10.24 в 18:31

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Спасители на животи – програма на фондация „Първите три минути“ за обучение на ученици и преподаватели в оказване на първа помощ при животозастрашаващи състояния и често срещани наранявания. Разговор с Марияна Манушева, председател на организацията. Облагородяване на младежките пространства в Радомир и почистване на екопътеки в село..

публикувано на 17.10.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Готовността за предстоящите парламентарни избори. Важни срокове. Гости в студиото ще бъдат: Георги Динев, областен управител на област Благоевград и Мартин Бусаров, председател на РИК Благоевград. Темата ще коментираме също с Румяна Петрова, председател на РИК Перник, с Венцеслав Механджийски, председател на РИК Кюстендил и с Венцислав Алексов,..

публикувано на 17.10.24 в 08:10

"Събуди деня" с Мария Благоева

Сезонът на годежите и сватбите в Рибново започна. Шарената приказка на гърменското село продължава. Разказва Ибрахим Къдриев, преподавател. Българското консервно производство беше представено на изложение в Швеция. Ко и  родни продукти могат да навлязат на скандинавския пазар ? Разговор с Антоанета Божинова, организационен секретар..

публикувано на 17.10.24 в 04:00