Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Слушайте на 15 октомври, 10:00-11:00 часа

Снимка: raknagurdata.com

Октомври – световен месец за борба с рака на гърдата – доц. д-р Желязко Арабаджиев – началник на Клиниката по медицинска онкология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ „Токуда“.

„Инфекциозен навигатор с д-р Магдалена Баймакова“ – Ку-треската – начини на заразяване, симптоми, лечение – гл. ас. д-р Магдалена Баймакова от Клиниката по инфекциозни болести във Военномедицинска академия – София.

Грижи за кожата през есента – д-р Светлана Китанова, дерматолог.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска кошница Внимание: Опасни играчки крият химически рискове за здравето на децата, алармират от Платформата „Ние, потребителите“. Габриела Руменова, експерт в сферата на потребителската защита, за опасностите, които крият детските играчки. Има ли достатъчно ваксини срещу грип в аптечната мрежа на Благоевград? Какво е..

публикувано на 16.10.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

С експерименти по природни науки и вълнуващи инженерни инсталации от света на роботиката и автоматизацията, млади учени провокират интереса на ученците към практико-приложното обучение от света на високите технологии и науките. Разговор с Богомил Йорданов, Ева Ангелкова и Александър Бонев от Университет за деца.   Безплатен курс по..

публикувано на 16.10.24 в 08:15

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Започна подаването на ученически проекти в националния младежки конкурс “Млад благотворител”. Училища от Благоевград традиционно са сред отличените, а какво е новото тази година ще разберем от Станислава Рашева, председател на фондация “Благотворител”. Форумът “Библиотеките днес” акцентира върху грамотността, достъпа до технологии и..

публикувано на 16.10.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Думи за Кирил Маричков – разговор с известния изпълнител Васко Кръпката. Проектът за държавен бюджет на страната за 2025-та година и въпросите, които трябва да се решат за бъдещето на страната – икономистите Валери Белчев и Евгений Кънев. Организацията на изборите на 27-ми октомври в Кюстендилска област – Александър Пандурски –..

публикувано на 15.10.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Финансирането на читалищата в малките общини. Пример с културните институти на територията на община Кочериново, които търсят  различни програми за финансиране. По темата ще чуем зам.-кметът на общината Ива Черногорска. Рекордни близо 300 хиляди сигнала за онлайн злоупотреби над деца е обработил Националният център за безопасен интернет..

публикувано на 15.10.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Отзвук от празника на кестена в петричкото село Коларово. Репортаж. Проблемът с водата в община Кочериново все още не е решен. Разговор със Станислав Горов, кмет на община Кочериново. Жени Костадинова представя новата си книга „Памет за Ванга“. Разговор с писателката. Кинцуги – или когато счупените предмети се превръщат в..

публикувано на 14.10.24 в 08:25

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Над 200 компании от различни точки на света обменят свои бизнес идеи на двудневна международна среща в Стокхолм. Какво представлява мрежата ENFA, организатор на престижния форум – от мястото събитието ще включим проф. Преслав Димитров, в качеството му на преподавател в Международното висше бизнес училище в София. Местните власти и..

публикувано на 14.10.24 в 08:20