Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Слушайте на 21 октомври 2024 год. от 13.00 до 16.00 ч.

Експерти от седем държави обмениха опит и добри практики във възстановяването увредени след природни нарушения гори. За международната конференция разговаряме с инж. Теодор Тодоров, експерт в ЮЗДП.

Размислите на един квартален автомонтьор: Нямаме пътища за високи скорост у нас. Репортаж от БНР.

Открит урок по безопасност на движението в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. Репортаж.

Какво време ни очаква през новата седмица ще научим от дежурния синоптик в НИМХ. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Отдалечава ли се Северна Македония от пътя към ЕС след непрекъснатите атаки към България? – Доц.д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и човека към БАН и преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“ в Благоевград. В края на предизборната кампания за 51-вото Народно събрание административни проблеми остават нерешени?  - Цветелина Пенева,..

публикувано на 25.10.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Политическият компас: Партиите се свиват към ядрата си, безнови електорати. Къде се позиционира страната ни по основните идеологически оси? В последния ден на кампанията ще коментираме тематично изследване на политолозите Ивайло Динев и Станислав Додов. Минималната работна заплата се увеличава на 1077 лв. от януари 2025 г. - за..

публикувано на 25.10.24 в 04:00

"Ефир за приятели" с Ваня Бахчиванова

ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРДБ с огромен успех на тазгодишното издание на Международния фестивал с конкурсен характер “Егейска магия”, гр. Кушадасъ, Република Турция и с ГРАНД ПРИ за “Запазване на националното културно наследство”. Очаквайте разговор с ръководителите Рилка Георгиева и Васко Георгиев. НЧ „Искра - 1924“ с. Гърмен се готви да..

публикувано на 24.10.24 в 14:55

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Четвърта регионална краеведска конференция на тема: „Народни художествени занаяти от Македонския край“. Репортаж. Осинови дефибрилатор. Кауза за набиране на средства за подпомагане на програми за автоматична дефибрилация на обществени места. Седмата балканска научна конференция „Наука – образование – изкуство през 21-ви век“,..

публикувано на 24.10.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

  Община Благоевград подменя безвъзмездно отоплителни уреди на твърдо гориво с алтернативни източници на отопление.Има ли желаещи?  На какви условия трябва да отговарят кандидатите? Гост в студиото ще бъде Елена Пандурска, главен експерт в Дирекция „Европейски проекти и програми“. В разговора ще включим и Наталия Димитрова-Попова, началник отдел..

публикувано на 24.10.24 в 08:15

"Събуди деня" с Мария Благоева

Регионална библиотека „Димитър Талев“ е домакин на краеведска конференция „Народни художествени занаяти от Македонския край“. За събитието разказва Соня Иванова, главен методист. Започват проверки за нерегламентирано изхвърляне на гуми от автомобилните сервизи в община Благоевград. Разговор с Олга Георгиева от отдел „Екология“. Как..

публикувано на 24.10.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„ Потребителска кошница „Измамите в интернет – новата пандемия“. Кои са най-често срещаните проблеми при онлайн търговията и как да се предпазим от подобни нелоялни търговски практики? Ще чуем коментара на  Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, който ще участва в предстояща конференция по темата...

публикувано на 23.10.24 в 08:30