Кралица на Бургас снима фотосесия в Аква Калиде

Снимките за предстоящия конкурс за красота в Бургас бяха заснети на историческия музей Аква Калиде в местността Минерални бани край Бургас, съобщи организатора Ваня Кирова. Банята на Сюлейман Великолепни и прекрасната реставрация, запазила автентичността..

публикувано на 04.05.21 в 09:32

Великденска красота създава Венцислава Григорова

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който..

обновено на 02.05.21 в 12:42

Чуйте химна на английската гимназия

Бургаската английска гимназия вече има свой официален химн. Виновниците за това са известният изпълнител Георги Мархолев и Дарина Джеферсън, позната сред литературното общество като Дарина Хаджистоянова. Конкурсът беше обявен в средата на февруари, а..

публикувано на 02.05.21 в 12:24

Нарисувай ми… пеликан

България се включва в международната инициатива withNature2020 за глобално съвместно произведение на изкуството, която обединява разнообразни общности по целия свят на Международния ден за биологичното разнообразие 22 май 2021 г.  Целта е да се..

публикувано на 01.05.21 в 16:24

Водолази от страната и чужбина се подготвят за Великден в подводния параклис

Подводният параклис с името на Свети Никола на 5 км от град Приморско, на юг от Маслен нос, няма аналог на Балканите. На това място са поставени най-различни плочи с църковни мотиви, които са осветени. Олтарът е от древен камък, състоящ се от..

обновено на 30.04.21 в 11:30

В Ямболско пазят специфични техники за боядисване на яйца

На Велики четвъртък, по традиция, се боядисват великденските яйца. В Ямболско и до днес се пазят специфични техники при багренето.  Специфична за региона е украсата на яйцата с восък, много характерни са и флоралните мотиви , припомня етнографът Динка..

публикувано на 29.04.21 в 12:11

Как да приготвим агнешкото месо и козунака за Великден?

Великденските празници наближават и вече започваме да се замисляме какво да предложим на празничната трапеза. Приготвянето на традиционния козунак крие рискове. Агнешкото месо също. Специфичната миризма, с която хората го свързват, идва от..

обновено на 29.04.21 в 10:45

Станете настойник на куче от Общинския приют

Общинския приют за безстопанствени кучета Бургас организира няколко инициативи.  Една от тях дава възможност всеки да станете настойник на куче , което си избере. Ще можете да го разхожда, да му купува храна и да се грижи за външния му вид.  В случай,..

публикувано на 27.04.21 в 11:18

Бургас с Инстаграм предизвикателство за Деня на Европа

Бургас ще отбележи Деня на Европа с предизвикателство, което ще обедини хора от различни краища по света. В платформата Инстаграм с #loveburgas,  живеещите в различни страни по света бургазлии и всички, които обичат Бургас, могат да публикуват снимка и..

публикувано на 27.04.21 в 11:04

Областният управител получи грамофон за юбилея си

Юбилеен рожден ден под знака на работния ритъм отбеляза областният управител Вълчо Чолаков. Многобройни поздравителни адреси от колеги от страната, институции и министерства затрупаха кабинета му от ранни зори. Екипът му го изненада с дар, достоен за..

публикувано на 26.04.21 в 16:44