Археолози проучиха антично светилище на остров Св. Петър край Созопол

Остров Свети Петър е малък остров в българските териториални води на Черно море. Надморската му височина е до 9 м. Намира се на около петдесет метра източно от остров Свети Иван, близо до Созопол. Предполага се, че при покачване на морското ниво..

публикувано на 08.10.20 в 11:44
Мостът в Бургас е красив и нощем. Golden gate bridge е малко по-дълъг.

Сан Франциско, Сан Франциско - пристанище на Бургас (видео)

Един любипитен клип се появи в профила в Инстаграм на бургаския кмет Димитър Николов и прави паралел между Бургас и… Сан Франциско. Нещо повече, неговият автор, Мартин Куванджиев, който е роден в морския град, изтъква плюсовете му пред..

публикувано на 07.10.20 в 14:19

Предстои богато и пъстроцветно издание на "Флора Есен"

Много фирми заявиха своето участие в бургаския базар "Флора Есен", така че се очертава едно богато и пъстроцветно издание. Там ще откриете търговци, предлагащи широк набор от артикули за дома и градината, помпи, поливни системи, акумулаторни..

публикувано на 07.10.20 в 12:25

Откриха изящна златна обица при разкопките в Деултум

Златна обица е открита по време на археологическите разкопки, които се извършват в момента в Деултум. Проучванията са на екипа на Красимира Костова, директор на Националния археологически резерват “Деултум – Дебелт“. „Бижуто е..

публикувано на 06.10.20 в 12:40

Школски директор с първа изложба

Една жена, влюбена в морето и Ахтопол, подреди своята първа изложба. „Цветоухания“ на Антония Лазова бе открита в експозиционния център „Флора“. Лазова е по-известна в Бургас като педагог и директор преди на Професионалната гимназия по..

публикувано на 05.10.20 в 17:10

Бургас е част от най-големият хакатон за иновации в света

Бургас е част от най-големият хакатон в света за решения с отворен код NASA International Space Apps Challenge 2020. Той се провежда във виртуален формат с участници от София, Пловдив и Русе. Това е най-големият хакатон в света за разработване..

публикувано на 04.10.20 в 10:39

В с.Индже войвода предстои фестивал на храната

Първият фестивал "СТРАНДЖА. Храна и Музика" ще се проведе в дните 24 и 25 Октомври 2020 година в китното село Индже войвода, община Созопол. Идеята на събитието е да събере хората, избрали да работят и да се развиват в региона на прекрасната Странджа..

публикувано на 02.10.20 в 16:19

Опръстеняват птици край Поморийското езеро

По време на 25-тата работна бригада на Зелени Балкани на Поморийското езеро бяха възобновени и дейностите по опръстеняване на птици в района. Научното опръстеняване на птиците е изследователски метод, основаващ се на индивидуалното им маркиране с..

публикувано на 02.10.20 в 12:44

Представиха съкровището от стъклени съдове, открито край нос Чироза

Уникални стъклени съдове от 17 век са открити при подводни проучвания край нос Чироза в залива на Ченгене скеле. Това е нов археологически обект, където учените работиха за първи път през това лято на сушата и под водата. Открити са..

публикувано на 01.10.20 в 17:14

Турнир по спортни танци Купа Бургас

Най-изявените двойки от цялата страна ще вземат участие в турнира по спортни танци "Купа Бургас". Състезанието ще се проведе тази неделя в Летния театър. По традиция турнирът ще започне с "Изгряващи звезди" и ще продължи с картотекирани състезатели..

публикувано на 27.09.20 в 08:23