Обявяват победителите от Олимпиадата по лингвистика

Днес ще станат ясни имената на победителите в Националния кръг на олимпиадата по лингвистика, който се провежда в Бургас. В него се включиха 120 ученици от VIII до XII клас от цялата страна. Днес се проведе отборното състезание, като отбори от..

публикувано на 21.04.24 в 11:39

Мая Бежанска към „Детско царство“: Подкрепям ви!

Въображението, свободата и възможността за среща с много хора и текстове ме запалиха по актьорската професия. Това разказа актрисата Мая Бежанска в предаването „Детско царство“ по БНР-Бургас. Пред водещите Ади и Атанасия Петрова на 21 април тя сподели:..

обновено на 21.04.24 в 11:28
Птици саблеклюн

Зелена акция почиства и освежава Пътеката на саблеклюна в Бургас

Българската фондация „Биоразнообразие“ организира акция за освежаване и поддържане на Пътеката на саблеклюна в Бургас в неделя, 21 април от 10 до 13 часа. Оттам канят приятели и доброволци при Укритието за наблюдение на птици, за да се включат..

обновено на 21.04.24 в 09:53

Провеждат акция "Капачки за бъдеще" днес в Бургас

Акция под надслов „Капачки за бъдеще“ ще се проведе тази неделя в Бургас. Тя е част от националната кампания, която се провежда през април и тази година ще е факт в 33 града в страната. Целта е със събраните средства от предаването..

обновено на 21.04.24 в 09:32
Гробът на патриарх Неофит

40 дни от кончината на патриарх Неофит

Днес се изпълват 40 дни от кончината на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. В  9:00 часа в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София ще бъде отслужена Архиерейска заупокойна св. Литургия, след която, към 11.00 ч. ще бъде извършена..

публикувано на 21.04.24 в 08:42
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова се измъкна от трудна позиция и направи реми с Катерина Лагно

Нурглюл Салимова завърши реми в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат при жените, който се провежда в Торонто.  В 13-ата си партия на канадска земя българката,  с белите фигури, успя да се измъкне от много трудна..

публикувано на 21.04.24 в 08:36
Велина Димитрова и Тодор Тодоров от фондация

Православен базар събира средства за паметник на Левски в Бургас

Православен благотворителен базар в подкрепа на каузата за изграждането на нов паметник на Васил Левски ще се проведе в Бургас. Икони и православна литература ще се продават на щандове в Експозиционен център "Флора". Организатор на благотворителната..

публикувано на 21.04.24 в 08:15

100 души бягаха в първия Созопол Рън в дъжд, студ и вятър

Първият маратон Созопол Рън се проведе при изключително тежки атмосферни условия - дъжд, студ и вятър. Въпреки всичко в него се включиха 100 състезатели. В дългите дистанции - 5 и 15 км. бягаха 23 жени и 48 мъже. Останалите - деца и начинаещи, след които и..

публикувано на 20.04.24 в 16:00
В средата Паруш Парушев

Паруш Парушев е новият общински лидер на БСП Бургас

 Паруш Парушев  беше избран за общински лидер на БСП Бургас на общинска конференция в морския град. Той е добре познато лице в партийната организация, каза за БНР Бургас  областният председател на партията Тодор Байчев.Кандидатите бяха трима - Паруш..

публикувано на 20.04.24 в 14:54

Служебният премиер Димитър Главчев предлага да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев да бъде и външен министър. Това е предложил самият той вчера на президента Румен Радев. "Вчера водихме разговори с президента Радев и му предложих аз да поема външно министерство. Ако издаде указ да поема външно..

публикувано на 20.04.24 в 13:31