Сбирка за фантасти и прожекции на филми очакват посетителите на бургаската библиотека

Сбирка на Клуб „Тера Фантастика“ към Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще се проведе днес от 18:30 часа. Темата е „Връзката между митология и политическа идеология в творчеството на Франк Хърбърт и влиянието на „Дюн“.  Водещ ще бъде Антон..

публикувано на 20.02.24 в 08:19

Журналистът Галя Щърбева представя в Бургас книгата си „Да хванеш гората”

30 от най-вдъхновяващите истории и идеи за пътешествия от предаването „Да хванеш гората” намират място в книгата на популярната журналистка В книгата на журналиста Галя Щърбева са събрани 30 истории, свързани с конкретни места, които читателите и..

обновено на 20.02.24 в 07:52

Подписват анекса към Националния рамков договор за медицински услуги

По-голям брой изследвания и процедури за пациентите без постъпване в болница и по-високи цени на клиничните пътеки са заложени в анекса към Националния рамков договор за медицински дейности. Документът ще бъде подписан днес от Надзорния съвет на Здравната..

публикувано на 20.02.24 в 07:34

Прожектират безплатно за ученици филма „Киберпрестъпност“ в Бургас

Най-новият българския филм „Киберпрестъпност“ ще бъде излъчен безплатно за учениците в Бургас. Прожекцията ще се състои днес от 12.00 часа в Дом на културата НХК. Филмът е част от Кампанията „Пази детето в интернет“. Целта ѝ е да образова децата как да..

обновено на 20.02.24 в 07:32

Сливенският симфоничен оркестър ще представи три бутикови концерта

Цикъл от три бутикови концерта ще представят на сливенската публиката музикантите от Симфоничен Оркестър Сливен. Съвместният проект на културния институт и Национална Художествена Гимназия “Димитър Добрович”, е под надслов Камерна музика в галерия "Нова"...

публикувано на 20.02.24 в 07:31
Снимката е илюстративна.

12% от хората в Средец не говорят български, първенецът по грамотност е Несебър

Концентрация на неграмотни хора в активна трудова възраст в Югоизточна България отчита Институтът за пазарна икономика в свой анализ на база данни от Националния статистически институт. Става въпрос за населението от 35 до 54 години...

обновено на 19.02.24 в 18:02

Сливен почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски

Сливен почете паметта на Апостола на свободата Васил Левски с поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника му в центъра на града. На почетен караул застанаха военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти Сливен.  На площада, носещ..

публикувано на 19.02.24 в 16:56
снимката е илюстративна

Бургаски отбори на първите две места в Супер Волей лигата

Бургаските отбори в Супер Волей лигата при мъжете окупираха първите две места в класирането 5 кръга преди края на редовния сезон. "Дея Спорт" запази лидерската си позиция след 16-а победа в елита с 3:1 гейма срещу "Левски" насред София. Момчетата на..

публикувано на 19.02.24 в 16:12

Созопол почете паметта на Апостола

Созопол отдаде почит на Васил Левски в деня, в който се отбелязват 151 години от обесването му. Възпоменанието пред паметника на Дякона започна с рецитал на учениците от СУ “Св.Св. Кирил и Методий“ с ръководител Филка Янчева. Децата рецитираха стихове..

публикувано на 19.02.24 в 16:00

Нова схема на масите по крайбрежната алея в Поморие

Промяна на разположението на масите по крайбрежната алея в Поморие беше одобрена от общинските съветници на последната сесия.Предложението е на общинската администрация.Според новата схема се освобождава страната до морето, така там спокойно ще могат..

публикувано на 19.02.24 в 15:41