Взриви се газов котлон в жилище в Сунгурларе, жена е с 30% изгаряния

Жена е с 30% изгаряния, след като неизправен котлон се взриви и предизвика пожар в дома ѝ в Сунгурларе, съобщи бургаската полиция.  Инцидентът е станал вчера сутринта около 7.50 ч. на ул. «Стара планина». Изтичане на газ предизвикало инцидента, при..

публикувано на 23.07.24 в 09:51

Ефектите от горещите вълни – повишена заболеваемост и смъртност

През последните седмици наблюдаваме високи температури, които на места достигат и надхвърлят 40 градуса. България е обхваната от гореща вълна, която постепенно започва да намалява, но все още са в сила предупреждения да не се стои на слънце дълго..

обновено на 23.07.24 в 09:46
Катастрофирал мотоциклет. Снимката е илюстративна.

Мотоциклет катастрофира в Бургас в пороя, мъж е с фрактура

Мотоциклет е катастрофирал в пороя на влизане в Бургас вчера и водачът му е пострадал, съобщи Областната дирекция на МВР в града. 44-годишният мъж от Китен е с фрактура на десния крак и настанен в университетската многопрофилна болница в Бургас без..

публикувано на 23.07.24 в 09:28
Димитър Главчев, служебен министър-председател

Служебният премиер ще отговаря на въпроси от граждани на живо във Фейсбук

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще отговаря на въпроси на граждани и медии на живо във Фейсбук, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Началото на живото излъчване ще е от 10 часа. Могат да се задават въпроси както по време на..

публикувано на 23.07.24 в 07:47
Бурята в Бургас наводни редица алеи и улици.

Продължава отводняването на Бургас след бурята

Продължава отводняването и разчистването на Бургас след снощната буря.  Шахта до блок 13 в ж.к. "Лазур"  извира над 12 часа, а водата мирише на фекалии и урина -  оплака се живущ там тази сутрин и публикува снимки и видео . Вчера бурята прекърши..

публикувано на 23.07.24 в 07:43

Паднали клони и наводнени улици след дъжда в Бургас (ВИДЕО)

Интензивният дъжд, който за 40 минути се изсипа над Бургас, наводни улици и затрудни трафика в града.  Наводнено е кръговото кръстовище на "Трапезица" и подземната улица.  <iframe..

публикувано на 22.07.24 в 18:48
Н. Пр. Йоси Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България

Иран е заплаха за целия свободен свят. Има стъпки, които ЕС трябва да предприеме

Хутите държат двама заложници от България. "Хамас" също държи двама заложници от България. Има стъпки, които България – както и всяка друга държава от ЕС – трябва да предприеме, за да предотврати бъдещи нападения и да се бори с тази терористична..

публикувано на 22.07.24 в 17:45

Отвориха АМ „Тракия“ след разсипания чакъл край Карнобат /ОБНОВЕНА/

Възстановено е движението при км 343 на АМ „Тракия“ в посока Бургас, информират от АПИ. Припомняме, че разсипан чакъл в участъка предизвика задръстване около 10 часа сутринта. Колоната от автомобили достигна около 2 км. Малко след 13 часа..

обновено на 22.07.24 в 17:43

Към момента пожарът в община Болярово е овладян и локализиран

Към момента пожарът в крайграничната община Болярово е овладян и локализиран. На място остават десетки дежурни екипи, които ще следят за обстановката. Вече са монтирани и първите фургони за хората, останали без домове. За трайното решение на жилищния..

публикувано на 22.07.24 в 17:33
Архив

Разпитват свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи (ОБНОВЕНА)

С разпит на 14 свидетели продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев в Бургаския окръжен съд.  Обвиняем за тежкото умишлено престъпление е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Разпитват 111..

обновено на 22.07.24 в 17:00