Илия Проданов: Години наред държавата насочва към Гърция и Турция повече вода от договореното

Въпреки сериозните проблеми, които българското земеделие има с липсата на напояване, години наред държавата насочва към южните ни съседки Гърция и Турция повече вода, отколкото е договорено в междудържавните спогодби, защото страната ни не може да..

публикувано на 24.07.24 в 12:45

Административният съд в Бургас прекрати делото за "Подпорната стена" в Алепу

Административният съд в Бургас прекрати делото, след като прокуратурата оттегли протеста си срещу решението на Дирекцията за национален строителен контрол за узаконяването на "Подпорната стена" в местността Алепу. Мотивите на прокуратурата да..

публикувано на 24.07.24 в 12:39

Септември ще е месецът на културата в Созопол

Културните мероприятия в Созопол продължават до септември. Ще бъдат отбелязани два юбилея – 40 години празници „Аполония“ и 50 години от обявяването на Созопол за архитектурно-археологически резерват. Това уточни Мария Вълчева от отдел „Култура“ в..

публикувано на 24.07.24 в 12:30

Сливенският митрополит Арсений посети Воден, направи дарение

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений посети боляровското село Воден. Владиката бе посрещнат от кмета на общината Христо Христов. На терен ръководството на местната администрация запозна Негово Високопреосвещенство с трагедията, която сполетя..

публикувано на 24.07.24 в 12:03

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради цената на тока

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма и до КРИБ за опасността от фалити..

публикувано на 24.07.24 в 11:39

Поп звездата Давиде Локатели с рецитал на "Бургас и морето за млади изпълнители"

Специален музикален рецитал на "Бургас и морето за млади изпълнители" ще изнесе италианската поп звезда Давиде Локатели на 27 юли от 19:00 часа в Културен дом НХК. Той ще бъде част от журито на конкурса за млади музикални дарования, съобщават от общината...

публикувано на 24.07.24 в 11:22

Села в Руенско и Поморийско също минават на воден режим

Още три селища в Бургаска област преминават на воден режим. Това са селата Череша и Скалак в община Руен и поморийското село Козичино.  Причината са намалените водни количества във водоизточниците вследствие на сушата, посочват от ВиК.  Воден режим..

публикувано на 24.07.24 в 10:53

30 работници се спасиха по чудо в горящ автобус след смяна в Слънчев бряг

Автобус, превозващ 30 работници се е запалил в движение на пътя Каблешково-село Дъбник. Инцидентът е станал вчера, няма пострадали пътници, съобщават от бургаската полиция.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа.  По данни на 40-годишния..

публикувано на 24.07.24 в 10:38
Красимир Коев

Красимир Коев, ИАЛВ: От 15 август започва контрол по границите заради вноса на грозде

Взети са мерки нерегламентираните вносове на грозде да бъдат ликвидирани, каза инж. Красимир Коев, директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното. От 15 август започва засилен контрол по граничните пунктове , за да не може да..

обновено на 24.07.24 в 09:40

Част от жк „Славейков“ и Поморие са без вода

Спряно е водоподаването на част от жк „Славейков“ до 17 часа днес, съобщават от ВиК Бургас. То засяга района на бул. "Янко Комитов" от кръговото до КАТ до Кауфланд. Там се извършват строително - монтажни работи. Авария се отстранява и на..

публикувано на 24.07.24 в 09:37