"Булевард Демокрация" - на 18 май

Не остана. Само до 1 юли трябва да постискаме и тогава влизат в сила антикризисните мерки. Нулевото ДДС на хляба като че ли се явява панацея за кризата. Откакто цената му започна да расте, от сутрин до вечер слушам как българинът не сядал без хляб на..

публикувано на 18.05.22 в 14:58

Представят "Манастирската култура на Балканите" в Историческия музей

Изложбата "Манастирската култура на Балканите" на Исторически музей - Самоков ще гостува в историческата експозиция на РИМ - Бургас на ул. "Лермонтов" № 31. Събитието е част от Европейската нощ на музеите, която РИМ – Бургас и тази година ще отбележи с..

публикувано на 18.05.22 в 14:30

Проект помага на уязвимите групи в Смядово, Ветрино и Болярово

Община Болярово започна изпълнението на проект „Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово“, финансиран по процедура BGLD-3.002 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите“ на..

публикувано на 18.05.22 в 13:51

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни

Туристическият сезон в Слънчев бряг започва официално на 1 юни 2022 г.  От тогава паркирането в синя зона в комплекса ще се заплаща на цена от 2.50 лв. на час. Заплащането на престоя на автомобили ще се осъществява чрез SMS на кратък номер..

публикувано на 18.05.22 в 13:48

Тодор Тодоров гостува с изложба в „АтелиеR“

Тодор Тодоров е директор на  Художествената галерия „Проф.Илия Петров“  в Разград,  живописец и график. Ученик е на професор Теофан Сокеров. Негови платна има във Франция, Люксембург, Испания и други европейски страни. Художникът, който има зад гърба..

публикувано на 18.05.22 в 13:25

УМБАЛ Бургас започна акция по кръводаряване за пострадала от пожар бургазлийка

От кръвопреливане ще се нуждае 64-годишната жена от Бургас, която пострада след като се   възпламени газова бутилка в апартамента й. Инцидентът стана по време на готвене. Бургазлийката е откарана за лечение във ВМА -Варна.  Установено е, че тя е   с над 40..

публикувано на 18.05.22 в 12:48

Повече от 2 часа продължи частичната блокада на улица „Крайезерна“ в Бургас (ОБНОВЕНА)

Повече от 2 часа продължи частичната блокада на улица „Крайезерна“ в Бургас. Десетки товарни автомобила, таксиметрови коли и микробуси се включиха в протеста на превозвачите.  Междуселищният транспорт в областта спря в 10 часа.  Тогава..

обновено на 18.05.22 в 12:40

16 нови площадки за подземно сметосъбиране в Созопол

16 нови площадки за подземно сметосъбиране вече са изградени в Созопол. Съоръженията вече са в експлоатация и се ползват от живущите, съобщиха от местната администрация. Подземните контейнери могат да се отварят чрез педал, като така се..

публикувано на 18.05.22 в 12:04

В Бургас ще правят яхти за милиони

Яхти за милиони започва да строи от следващия месец един от лидерите в този бранш. Фирмата стъпва на нашия пазар и ще строи в корабостроителниците в града. Там ще работят първоначално 60 души, за да се увеличат на 300. Новината бе обявена на..

публикувано на 18.05.22 в 11:47

Сливенски превозвачи се включиха към националния протест

Автобусни превозвачи от Сливен се включиха към  националния протест на транспортните фирми. Те се присъединяват към колегите си от Ямбол на паркинга край село Кабиле, откъдето ще се отправят на протестно шествие по автомагистрала "Тракия". Десет местни..

публикувано на 18.05.22 в 11:24