Консултации за програмите на филиала на Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас

  Проф. Мира Маркова – декан на Историческия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще проведе консултации за кандидат-студентите във Филиал – гр. Бургас днес от 17.30 ч., съобщават от Общината.  Желаещите да получат повече информация..

обновено на 29.08.24 в 08:57

Задържаха украинец с пико в Бургас

27-годишен украинец, пребиваващ в Бургас е задържан за притежание на около 1 грам пико, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка в района на бургаската улица "Митрополит Симеон".  При претърсване на жилището му в ж.к. "Славейков" са намерени и..

публикувано на 29.08.24 в 08:54

Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на "Аполония" днес

Президентът Румен Радев ще присъства на откриването на 40 –тото юбилейно издание на Празниците на изкуствата "Аполония". С концерт на симфоничният оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски и солист Светлина Стоянова в амфитеатъра на Созопол се..

публикувано на 29.08.24 в 08:29

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец

Нефтохимик загуби с 0-3 от Черноморец в дербито на Бургас в мач, който се игра на стадион „Лазур“ пред повече от 5000 зрители, съобщават от футболния клуб. Срещата беше регионален финал за Купата на България, като победителят продължава напред в основната..

публикувано на 29.08.24 в 08:13

Община Приморско отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона

Община Приморско отчита ръст от 20-30 % в края на сезона. Българският турист преобладава тази година, но имаме и от Чехия, Словакия и Полша, каза кметът на морската община Иван Гайков: „Не се наблюдават толкова чуждестранни туристи, заради..

публикувано на 29.08.24 в 08:10

Хората от Воден и Крайново искат сглобяеми къщи, средствата от дарителската общинска сметка ще бъдат за закупуването на жилища

Още от първия ден работим, за да решим проблемите на хората, които пострадаха при пожарите в община Болярово, заяви кметът й Христо Христов. Близо месец след бедствието това, което е било ангажимент на администрацията, вече е свършено, подчерта той и..

обновено на 28.08.24 в 17:43

Общинските съветници от КОД-Български възход се отчетоха за дейността си до момента

Общинските съветници от групата КОД-Български възход, направиха отчет за дейността си от началото на мандат 2023. Над 20 са докладните записки, предложенията и питанията, които са приети до момента. Те са основно в здравеопазването и социалните..

публикувано на 28.08.24 в 17:33

НЗОК ще уведомява за протоколите за скъпи лекарства по телефона или онлайн

От 1 септември Здравната каса ще уведомява пациентите за протоколите им за скъпи лекарства, както и за помощни средства със съобщение по телефона или чрез онлайн платформата "Вайбър", съобщава БТА.  Изпълняващият длъжността управител на Касата проф...

публикувано на 28.08.24 в 17:00

Нефтохимик приема Черноморец на стадион "Лазур"

Днес от 18:00 часа на стадион “Лазур” в Бургас ще се играе футболният регионален финал за Купата на България, в който един срещу друг са двата бургаски тима -  Нефтохимик и Черноморец.  Нефтохимик се състезава с А областна група, а Черноморец в по-горното..

обновено на 28.08.24 в 16:25

Старинен Несебър привлича над 30 хиляди туристи дневно

30 хиляди български и чуждестранни туристи посещават Старият Несебър ежедневно, съобщават от общината. Множеството туристи са привлечени не само от красивата и изключително въздействаща стара част и нейното архитектурното наследство, но и от прочутата..

публикувано на 28.08.24 в 15:46