Щъркелите тази година изпревариха Баба Марта

Щъркелите тази година изпревариха Баба Марта. Миграцията им е започнала по-рано, потвърдиха от природо-защитния център „Пода“ след като първите ята се появиха над Бургас.  Белите щъркели се завръщат от Африка, но появата им в края на..

обновено на 27.02.24 в 14:19

В Бургас представят изложбата „Порцеланови приказки“ на д-р Светлозар Пармаков

Бургаската Галерия „Ателие R“ кани на среща с д-р Светлозар Пармаков и неговите „Порцеланови приказки". Изложбата ще представи картини и икони от ръчно рисуван порцелан на  5 март, от 18:00 часа. Специално за откриването на изложбата, майсторът на..

публикувано на 27.02.24 в 13:50

Видеокамери ще следят пътническия поток в Малко Търново

Чрез видеонаблюдение ще се следят хората, които влизат и излизат от всяко едно село в община Малко Търново, това съобщи кметът Илиян Янчев: „Общината разработи и в момента започва изпълнението на проект който ще осигури видеонаблюдение,..

публикувано на 27.02.24 в 11:41
Зала

Предстои ремонт на бургаските спортни зали „Младост“ и „Нефтохимик“

Предстои ремонт на бургаските спортни зали „Младост“ и „Нефтохимик". Това обяви кметът Димитър Николов на среща с изявени бургаски спортисти. „Горе долу през юни ще стартират ремонтните дейности“, каза зам.-кметът по спорт и туризъм в..

обновено на 27.02.24 в 11:13
Снимката е илюстративна.

Чести дефекти в устройствата за отчитане на корабите затрудняват рибарите

Рибарски сдружения сигнализират за чести дефекти в устройствата за докладване на уловите на корабите. По тяхна инициатива се проведоха две срещи по темата с ръководството на ИАРА - във Варна и в Бургас. „От известно време, съгласно изискванията..

обновено на 27.02.24 в 11:11

12 села в Ямболско с нарушено водоподаване

12 села в общините Тунджа и Стралджа са с нарушено водоподаване, заради аварирал  водопровод на група "Бакаджик",информират от ВиК - Ямбол. Екипи работят за отстраняване на повредата. Поради аварията днес и утре е възможно да бъде нарушено..

публикувано на 27.02.24 в 10:27

Откриват възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово

С тържествена церемония ще бъде открито възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово на 29 февруари от 11.30 часа. На нея ще присъстват  вътрешният министър Калин Стоянов и представители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана...

публикувано на 27.02.24 в 10:26

Младежите от "Дея" надиграха "Берое"

Младежкият отбор на "Дея Спорт" победиха Берое 2016 (Стара Загора). Продължават да са първи в група Г, която обхваща клубовете от Югоизточна България.   Първите два отбора от крайното класиране продължават в следващата фаза - квалификации за Държавни..

публикувано на 27.02.24 в 09:56

Жена от Варна е взела над 4 хил. лева от пенсионерка в Бургас чрез телефонна измама

56-годишна жена от Варна е задържана за участие в телефонна измама, съобщават от полицията. Случаят е от 27 януари тази година. Жертвата на измамата е 80-годишна бургазлийка от комплекс "Изгрев", която е изхвърлила през терасата на апартамента си сумата от..

публикувано на 27.02.24 в 09:53

Община Ямбол спря приема на заявки за празничния базар „Кукерландия 2024“

В края на отминалата седмица Община Ямбол спря приема на заявления от страна на търговци и занаятчии за участие в празничния базар „Кукерландия 2024“. Причината е големият интерес към международния маскараден фестивал и изчерпване на предвидените места...

публикувано на 27.02.24 в 09:35