Приеха правилник за стимулиране на раждаемостта, неясно е с какви суми ще се подпомага

Правилник за стимулиране на раждаемостта в Община Бургас беше приет от общинските съветници. Предложението на политиците от ВМРО беше да се отпуска еднократна сума на родители, които имат поне средно образование и поне единият живее от две години на..

обновено на 26.01.21 в 16:07

Ришкият проход отново е отворен за движение

Ришкият проход отново е отворен ца движение и в двете посоки, информират от пресцентъра на ОД на МВР Бургас.  Затварянето му се наложи поради изсипване на неукрепено арматурно желязо. Инцидентът е станал непосредствено след с. Прилеп, общ. Сунгурларе в..

обновено на 26.01.21 в 16:03

Носии на 100 години носят момичета в календара "Девойко, мари хубава"

С два костюма в календара „Девойко, мари хубава“ на фондация „Живите български корени“ се включва Етнографско-археологическият музей в Елхово. Главният уредник Добринка Костова съобщи: "Единият костюм е на годеница, празничен на елховска..

обновено на 26.01.21 в 16:00

Кметът Николов: ВиК да подмени тръби, за да асфалтираме

Бургаските съветници подкрепиха искането на кмета Димитър Николов за  прецизиране и предварително обявене на списъка с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК. Така те ще бъдат съобразени с него капиталовата програма на Община..

публикувано на 26.01.21 в 16:00
архив

"Фалшива новина ли е „Борисов дава по 50 лв. на пенсионерите“? (обновена)

Предложение на Георги Дракалиев за декларация срещу фалшивите новини беше приетo от Общинския съвет в Бургас. Като пример за такава, той посочва „Община Бургас се готви да разреши на собствениците на х-л „България“ да разрушат част от..

обновено на 26.01.21 в 15:58

Четирима учители от Сливен с COVID-19

Четирима учители и служител от непедагогическия персонал са сред новозаболелите с COVID-19 през последното денонощие в Сливенска област. Двама от преподавателите и служителят са диагностицирани при започналите вчера изследвания в училищата с бързи..

публикувано на 26.01.21 в 15:44

Ремонтират ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве

Стартира ремонт и подобряване условията на труд в медицинските кабинети в ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве. Това стана възможно след като  общинските съветници подкрепиха докладни записки на кмета Димитър Николов.  В ДКЦ I..

обновено на 26.01.21 в 15:37

Окръжният съд заседава по дело за инцидент в аквапарк в Приморско

Бургаският окръжен съд разпитва днес 7 свидетели по делото за смъртта на 18-годишно момче във воден атракцион в Приморско. Инцидентът е преди 2 години. Предвиденото наказание за разпоредителя нарушил правилата за експлоатация на водната..

публикувано на 26.01.21 в 15:10

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 26 януари

Живеещи в  бургаския комплекс „Възраждане“ започнаха онлайн петиция за разширяване на синята зона. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблемът с безразборното паркиране и собствениците ще могат да оставят колите  спокойно до домовете си.Директорът..

публикувано на 26.01.21 в 14:53

Почистват речни корита и дерета в община Бургас

Мащабно почистване се извършва на речни корита и дерета от наноси, натрупани по време на интензивните валежи през този месец. Това информират от пресцентъра на Община Бупгас. Работата започна непосредствено след нормализиране на обстановката и обхвана..

публикувано на 26.01.21 в 14:19