Арт пленер в Царево стартира през този месец

От 23 юли в град Царево стартира нов проект като част от културната си програма: „Арт пленер Царево“. Тази инициатива ще събере шестима талантливи художници за едноседмично творческо пътешествие от 23 до 28 юли, което ще завърши с голяма изложба в..

обновено на 24.07.24 в 16:18

Новата детска градина в сливенското село Сотиря ще е готова през септември

Сградата на новата детска градина в сливенското село Сотиря трябва да е готова през месец септември. Това стана ясно по време на посещението на кмета Стефан Радев на обекта. Той се запозна с напредъка на строителството и разговаря с управителя на..

публикувано на 24.07.24 в 16:08

Предлагат нови пешеходни пътеки в Бургас

Още пешеходни пътеки тип „зебра“ да бъдат очертани на натоварени участъци в Бургас, предлагат общинските съветници от коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България“. Адвокат Христина Хаджиатанасова и архитект Дилян Георгиев са..

публикувано на 24.07.24 в 15:57

Частично бедствено положение е в сила в 20 населени места в община Стралджа

Частично бедствено положение заради безводие е в сила в 20 населени места на община Стралджа. Крайната мярка се налага тъй като съществува опасност  за здравето на жителите, се казва в заповедта на кмета Атанас Киров. Към момента само в град Стралджа..

публикувано на 24.07.24 в 14:31

Стартира подписване на договори за подмяна на старите печки с екоуреди по програма Лайф

Започва подписването на договори за подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и/или въглища с нови екологични отоплителни уреди по Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ по Програма..

публикувано на 24.07.24 в 14:27

Как се раждат хитове от стихове разказва Костадин Филипов

С текстове към две от песните финалисти на „Бургас и морето“, популярният телевизионен водещ Костадин Филипов прави своя дебют на фестивала. Едната от тях е озаглавена „Просто любов“ и е автобиографична, разказа авторът. "Текстът е много по-различен..

обновено на 24.07.24 в 14:16
Димитър Главчев

Кабинетът прие програма за компенсиране на пострадалите от пожарите

Служебният кабинет прие програма за компенсиране на пострадали от пожарите. Включена е и възможност хора, останали без покрив ,да бъдат настанявани в хотели по подобие на механизма с украинските бежанци, обяви премиерът Димитър Главчев. Главчев:..

публикувано на 24.07.24 в 14:11

Нови туристически пакети привличат туристите в Бургас чрез онлайн платформа

Община Бургас пусна нова услуга в помощ на туристите. Вече са разработени и в продажба са няколко нови туристически пакети, които могат да се закупят онлайн от всяка точка на света. Те са поместени на платформата events.gotoburgas.com и обхващат някои от..

обновено на 24.07.24 в 13:46

Благоустрояват квартал "Възела" в Слънчев бряг-запад

Приключи строителството на тротоари по една от основните улици в квартал „Възела“ в Слънчев бряг –запад.  С това се поставя началото на благоустрояване на района, което  ще стартират след приемане на окончателните промени в проекта за обновяване визията..

публикувано на 24.07.24 в 13:34
Архив

Главчев: Подготвяме помощи за пострадалите от пожарите, останалите без покрив може да бъдат настанени в хотели

Правителството ще разгледа въпроса за обезщетяване на пострадалите от големите пожари в страната. Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че ако хората останали без покрив желаят ще могат да бъдат настанени в хотели.  Главчев припомни, че помощите за..

публикувано на 24.07.24 в 12:59