Превозвачите получават до 50 млн. лв. държавна помощ за стабилизиране на транспортния отрасъл

Превозвачите ще получат до 50 млн. лв. държавна помощ с цел стабилизиране на транспортния отрасъл. Средствата ще бъдат отпуснати по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Транспортният бранш търпи значителни..

публикувано на 28.02.24 в 07:15

Охранител се самопростреля на “Патешкия плаж” край “Крайморие”

Охранител се е самопрострелял този следобед, съобщават от бургаската полиция.Съобщението за инцидента е получено о коло 15.20 ч.  в четвърто РУ Бургас.  Мъжът е бил в служебен автомобил със софийска регистрация, паркиран в тревна площ до черен път в..

публикувано на 27.02.24 в 19:55

Подписка срещу касирането на изборите за Сливенски митрополит в Бургас

Над 120 души са се подписали досега  срещу  касирането на изборите за Сливенски митрополит в Бургас. Това са миряни и свещеници, обясни организаторът й Ангел Куцаров. Той е свещеносител и църковен певец. Подписката беше днес за няколко часа в..

публикувано на 27.02.24 в 16:08

Търговете за плажове под наем вече ще са с явно наддаване

Тръжните процедури по отдаване под наем на плажовете, които са изключителна държавна собственост вече ще се провеждат чрез явно наддаване. Това обявиха днес от Министерството на туризма.  Процедурите ще се извършват пред всички присъстващи на..

публикувано на 27.02.24 в 16:00
Летище Бургас

Хотелиери искат държавата да си върне контрола над Летище Бургас

Държавата трябва да вземе обратно контрола върху Летище Бургас и въпреки концесионния договор да настоява то да оперира целогодишно, а не полетите от него да се пренасочват към Варна, както е изгодно на временния стопанин – компанията "Фрапорт Туин..

публикувано на 27.02.24 в 15:52

Временни затруднения с инсулините в Бургас, обикновено не се чака

В Бургас има временни затруднения с намирането на някои инсулини, но в аптеките обикновено не се налага да се чака. Фармацевти обаче прогнозират нов недостиг при отпадане на забраната за износ на антидиабетни лекарства на 29 февруари и настояха тя..

публикувано на 27.02.24 в 15:42