Лекари и сестри от други отделения вече дават дежурства при пациенти с COVID-19

Лекари и сестри от други отделения на УМБАЛ Бургас вече дават дежурства при пациенти с COVID-19 . Това съобщават от пресцентъра на медицинското заведение. Крайната мярка се наложи заради нуждата от помощ на персонала в Инфекциозно отделение, който..

публикувано на 27.10.20 в 15:59

Три класа са под карантина в Бургас

63 са новите случаи на коронавирус в област Бургас. Това показват данните на здравната инспекция. Най-много са новозаразените в община Бургас - 29. 9 са случаите в Поморие, по 7 в Несебър и Карнобат, 4 в Руен, 3 в Айтос, 2 в Приморско, по 1 в Царево..

публикувано на 27.10.20 в 15:38
Снимката е илюстративна

Д-р Цветомир Цветков: Забраната на планови операции ще рефлектира на общата заболеваемост

Отлагането на плановите операции в болниците ще влоши финансовото им състояние и ще рефлектира на общата заболеваемост на пациентите. Мерките не са оправдани в области, които не са в червената зона за разпространение на коронавирус, смятат от..

публикувано на 27.10.20 в 15:08

"Булевард Демокрация" на 27 октомври

Понякога имам усещането, че живеем в Африка. Или поне поведението на отговорните за нас към нас е като част от коренното население на континента – щраусите. Нали сте чували, че като има опасност, те си заравят главата в пясъка, надявайки се, че ще..

публикувано на 27.10.20 в 14:59
МБАЛ

Заразените лекари в Сливен са трима за последното денонощие

Няма да бъдат карантинирани класовете на установените  с COVID-19 двама педагози и двама ученика от Сливен, защото те не са посещавали учебни заведения повече от два дни, съобщиха от Областния кризисен щаб. Според информацията на щаба, заразените..

публикувано на 27.10.20 в 14:37

Двама българи са опитали да влязат от Турция с недекларирана валута

Двама българи са опитали да влязат от Турция с 41 500 недекларирани евро. Те са пътували с лек автомобил, а парите са били скрити  в дрехите и в личния им багаж.  Митнически служители от  Лесово направили щателна митническа проверка, при която..

публикувано на 27.10.20 в 14:27
снимката е илюстративна

Рекорден брой положителни тестове за коронавирус в Ямболска област

Рекорден брой положителни тестове за коронавирус са отчетени за Ямболска област. Новорегистрираните заразени са 43 -ма, над 20 са настанени в болница. Сред заразените има трима лекари – един от извънболничната и двама от болничната помощ, две..

публикувано на 27.10.20 в 13:39

Община Бургас излиза от управлението на футболния „Нефтохимик“

Общинският съвет в Бургас взе решение за безвъзмездното прехвърляне акциите на Община Бургас от капитала на „Професионален футболен клуб Нефтохимик Бургас 1962“. Клубът е в тежко финансово състояние. С решението Община Бургас излиза от..

публикувано на 27.10.20 в 13:06

Фестивалът на съвременните изкуства "Вода" провокира със сетивния лабиринт "Храм"

Фестивал за съвременни изкуства „Вода“ започва днес в Бургас. Това е четвъртото му издание, което ще се проведе по различен начин, съобщи организаторът му Петя Стойкова: „Предстоят три много интересни събития. Тази година форматът на..

обновено на 27.10.20 в 12:50

Доброволци и екоактивисти реновират наблюдателницата в парк "Езеро"

Почистване и облагородяване на пътеките около Атанасовско езеро организират екоактивисти и доброволци. В 16 часа всички, които обичат природата са добре дошли на Укритието за наблюдение на птици. Идеята е да се подготвят туристическите маршрути,..

публикувано на 27.10.20 в 12:43