Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: До средата на годината трябва да се извършат реформите в енергетиката

Снимка: БГНЕС
Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров защити готвените промени в Закона за енергетиката, които предвиждат членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да се избират след дебати в парламента, а не както е сега - от Министерския съвет. В предаването "Преди всички" Димитров заяви, че е добра идеята да бъде разделена дейността на регулатора на два отделни ресора - енергиен и воден. 

По въпроса дали "Южен поток" е вече "Турски поток" Димитров каза:

Бих препоръчал да се изчакат преговорите между Европейската комисия и Русия. Русия в момента е в много тежко финансово състояние. Няма логика да тръгне да инвестира в проект с Турция, който е много по-ниско рентабилен, в сравнение с всякакъв проект, който би минал през България, тъй като пътят е много по-кратък през България, загубите и разходите ще бъдат много по-ниски. За "Южен поток" все още няма окончателно решение. Това засега са тактически ходове.

Интервюто на Борислава Борисова с Мартин Димитров можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Алексей Милер

Милер: Вече няма "Южен поток", на ход е "Турски поток"

Проектът "Южен поток" приключи, на дневен ред е "Турски поток", категорично заяви президентът на "Газпром" Алексей Милер , цитиран от агенция ТАСС. Европейският съюз трябва да побърза със създаването на газопреносна инфраструктура за получаване на газ..

обновено на 14.01.15 в 17:44

НС обсъжда промени в Закона за енергетиката

Народното събрание обсъжда на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.Една от предвидените промени е избирането на членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) да се извършва от Народното..

обновено на 15.01.15 в 12:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44