Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взрив и на метростанция в Брюксел, има жертви

| обновено на 22.03.16 в 12:01
4
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мотриса на метрото беше взривена на станцията "Малбек" в Брюксел. Тази метростанция е в непосредствена близост до Европейската комисия, Европейския съвет и други сгради на институциите на Европейския съюз.

Броят на загиналите и ранените все още е неизвестен. Най-вероятно става дума за десетки хора, тъй като от влака не е останало почти нищо след взрива.

Пушек излиза от един от изходите на станцията.

Хората бяха евакуирани. Районът е блокиран.

Болниците приготвят допълнителна леглова база за ранените.

Цялата мрежа на градския транспорт е спряна.

(Снимките в галерията са на ЕПА/БГНЕС)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

А. Джамбазки: Атентатите в Брюксел са резултат на импотентната политика на евролидерите

Властите в Белгия не са взели всички необходими мерки за сигурност, коментира в „Хоризонт до обед“ евродепутатът Ангел Джамбазки от Брюксел. Според него атентатите в белгийската столица са резултат от нелепата политика на европейските лидери:..

публикувано на 22.03.16 в 11:51

13 загинали и най-малко 35 ранени след самоубийствен атентат на летището в Брюксел

13 загинали и най-малко 35 ранени след атентата на летището в Брюксел. Това е първата официална информация на Белгийската прокуратура. Две мощни експлозии отекнаха на летището в Брюксел преди 9.00 часа българско време тази сутрин. Според информация..

обновено на 22.03.16 в 12:12

Българските държавници осъдиха терористичните актове в Брюксел

България остро осъжда терористичните актове в Брюксел. Това се казва в съболезнователна телеграма на президента Росен Плевнелиев до краля на Белгия Филип, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Новината за терористичните актове на летище..

обновено на 22.03.16 в 13:12

Външното ни министерство няма данни за пострадали българи в Брюксел

До момента няма данни за пострадали български граждани при взривовете на летището в Брюксел, съобщи Министерството на външните работи. От там посочват, че са в постоянна връзка с българското посолство в Белгия. При нужда от повече информация МВнР..

обновено на 22.03.16 в 13:11

Ц. Цачева: Атентатите в Брюксел не са неочаквани

Председателят на НС – Цецка Цачева съобщи в интервю за "Хоризонт", че службите на Брюксел са очаквали подобна реакция, след залавянето на парижкия атентатор:   Явно става дума за някакъв ответен удар на терористите, но в този момент..

публикувано на 22.03.16 в 12:23

Полетите, отклонени от Брюксел, се пренасочват към други европейски летища

Полети, отклонени от Брюксел, се пренасочват към други европейски летища като Франкфурт в Германия и Амстердам в Холандия. Засилени са мерките за сигурност по основните европейски аерогари като парижкото летище "Роаси-Шарл дьо Гол", както и на римското..

публикувано на 22.03.16 в 12:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44