Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени мерки за сигурност на всички летища в България

Снимка: БГНЕС

Гранична полиция засилва мерките по охраната на летищата в страната след взривовете в Брюксел. От службата обясниха пред БНР, че в проверките на места са включени и кучета. На летище София освен повече служители на Гранична полиция на терминала има и засилено присъствие на служителите по сигурността на летището. Вътре в салоните на терминалите служителите на гранична полиция са с бронежилетки и автомати. Към обед трафикът на летище София се засили.
От Столичната дирекция на вътрешните работи обясниха пред "Хоризонт", че мерките по метростанциите, автогарата и жп гарата в София не са намалявани през изминалите дни. Те продължават да са засилени от началото на месеца, когато полицията взе специални мерки за сигурност, заради празниците в началото на месец март.
През изминалото денонощие граничните полицаи са предотвратили 7 опита за нелегално влизане на бежанци у нас. Общият брой на мигрантите, опиталите се да влязат нелегално в страната през последното денонощие е 117.

Като цяло обстановката на летището остава спокойна.

Летище София отменя предвидените за днес полети до и от летище "Завентем“ в Белгия, изпълнявани от авиокомпания "България ер",. По разписание полетът от София за Брюксел беше планиран в 17.40. Самолетът трябваше да кацне обратно в София в 23.55 ч.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

13 загинали и най-малко 35 ранени след самоубийствен атентат на летището в Брюксел

13 загинали и най-малко 35 ранени след атентата на летището в Брюксел. Това е първата официална информация на Белгийската прокуратура. Две мощни експлозии отекнаха на летището в Брюксел преди 9.00 часа българско време тази сутрин. Според информация..

обновено на 22.03.16 в 12:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44