Приказни истории с БНР Бургас


Излезе от печат третата книга от поредицата "Приказни истории с БНР Бургас". Тя е резултат от третото издание на конкурса "Създай книга с БНР Бургас". В него са включиха момчета и момичета на възраст от 5 до 16 години с над 150 творби. 

Събрахме 56 истории, родени от чистото, красиво и безгранично детско въображение. Тук ще публикуваме всички истории от сборника "Приказни истории с БНР Бургас".

Благодарим на печатница "Информа принт", Регионална библиотека "Пейо Яворов" - Бургас, информационния сайт "Черноморие", екипа на детското онлайн списание "Щъркел" и поетесата Яна Вълчева от Бургас.

Вече събираме истории за нашето четвърто издание на "Приказни истории с БНР Бургас". Очакваме творбите до Деня на книгата 02 април 2020 година.

РЕГЛАМЕНТ IV КОНКУРС "СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС"

В конкурса „СЪЗДАЙ КНИГА С БНР БУРГАС“ могат да участват деца на възраст от 6 до 18 г.

Участието може да бъде индивидуално или групово.

Всеки участник, или авторски колектив може да участва с една история или сборник с истории, с приложени рисунки към тях.
Всяка творба трябва да съдържа информация за автора или авторите, възраст, учител, училище, телефон и e-mail за връзка;

Начало на конкурса: 16.09.2019 г.

Краен срок за подаване на творбите: 23.04.2020 г. – Международен ден на четенето.

Готовите творби се изпращат на адрес: Бургас, ул. “Филип Кутев” 2, за конкурса "Приказни истории с БНР Бургас" и задължително в електронен формат на e-mail: racheva@bnr.bg.

Имената на авторите, които ще участват в четвъртия сборник, ще бъдат обявени в ефир и в сайта на БНР Бургас, на 24 май 2020 г.

Най-интересните истории ще публикуваме в сайта и Фейсбук страницата на БНР Бургас, както и в онлайн изданието на списание „Щъркел“.

Четвъртият сборник „Приказни истории с БНР Бургас – 2020“ ще бъде готов на 15 септември, заедно с аудио-книга и ще подарим отново на библиотеките в училищата и детски отдел на библиотека „Пейо Яворов“.

Така всяка година ще обогатяваме детския фонд на библиотеките с нови, интересни, детски книжки, създадени от деца за деца.

За въпроси и информация относно конкурса:

Мариана Рачева, тел.: 0882 709 230, 056/ 894 006, e-mail: racheva@bnr.bg

Публикации

Художник на корицата: Кайли Яшова

"Поема за баба" от Антония Митева

Тя е баба Супермен  прави фитнес всеки ден чувства се като терминатор планини изкачва, все едно е с ескалатор. Наш’та баба покорява върхове, даже връх Мусала не може да я спре. Със здрав дух и здраво тяло катери се бързо като..

публикувано на 28.10.19 в 21:37
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Подаръците на моето семейство" от Люба Станчева

      Родила съм се в един прекрасен ден през есента. Тази случка може и да не я помня, но за мен е незабравима от спомените на моите близки.      В Бургас, в болницата, когато съм излязла на бял свят, мама ме погледнала и е..

публикувано на 28.10.19 в 16:37
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Най-добрият град за живеене" от Зоя Христова

      Аз съм от най-добрия град за живеене - Бургас.       Благословена съм, че съм родена и живея в него, защото той се разраства все повече и става все  по-син и гостоприемен. Има прекрасни природни дадености - море, плаж, обширни..

публикувано на 28.10.19 в 16:34
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Звездна вода" от Стелияна Желязова

Водата звездна е или на точки примигам, и отново… Не греша. Разчитам хиляди пътечки вълнисто блъскащи се към брега. Правя си ръцете на бинокъл и мисля си за хиляди неща… Подухва вятър и разрошва нащърбено морето – синева...

публикувано на 28.10.19 в 16:32
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Вода" от Стелияна Желязова

      Аз съм… малка.       Аз съм онази, с която плачете тайничко, от която се срамувате понякога,  ревнувате. Онази, с която танцувате, смеете се или ридаете, показвайки чувствата си. Тази, която преглъщате в едни моменти, тихи и..

публикувано на 28.10.19 в 16:26
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Да уловиш звездата" от Руска Стоянова

      Мечтая за много неща – да рисувам, да стана маникюристка, да отида на друга планета, да уловя звезда…      Вечер, когато изгреят звездите, ходя на гости на една планета, която чувствам като свой дом. Тя се казва РУСАЛИЕННА. Там..

публикувано на 28.10.19 в 16:16
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Наджима спасява падаща звезда" от Весела Атанасова

      Запознах се в парка с едно момиче. То беше съвсем обикновено, но се отличаваше от другите по очите. Те синееха, блестяха и премигваха все едно звезда се е отразила в тях.      Тя се казва Наджима и ми разказа своята история. Ето..

публикувано на 25.10.19 в 15:46
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Седем звездички, седем сестрички" от Борислава Владева

      Живели на небето седем звездички, седем сестрички. Те били много игриви, а най-малката била най-палава.      Един ден, докато играели на криеница, мъничето се спотаило в едно пухено облаче, което също не обичало да е твърде..

публикувано на 25.10.19 в 15:44
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Земята на щастието – България" от Весела Атанасова

      Имало някога, едно малко градче. Дърветата в него били с корони от златни ябълки. Храстите ухаели прекрасно на маслодайни рози.      Всички жители на това градче били много щастливи. Още когато се раждало бебе, родителите му..

публикувано на 25.10.19 в 15:42
Художник на корицата: Кайли Яшова

"Водата обича цветето" от Йосиф Домовчийски

     Някога, някъде, в една малка горичка се появило много красиво цвете. То често тъгувало, когато дълго време не капвала и капка дъжд, защото постоянно увяхвало и така загубвало от хубостта си. Листата му пожълтявали, а цветовете му..

публикувано на 25.10.19 в 15:40