Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Андрей Янкулов: Не може да очакваме по-засилена съпротива в прокуратурата

„Има разлика между нормативно установеното по Конституция и фактическото положение. Строго йерархичната структура на прокуратурата следва не толкова от Конституцията, колкото от Закона за съдебната власт, НПК и институционалната култура,..

публикувано на 15.10.20 в 09:21
Славчо Нейков

Славчо Нейков: Зелената сделка "не прелита" над България, тя е тук

„ Зелената сделка не прелита над България. Тя вече е в България и трябва да я отчитаме“. Това каза пред БНР Славчо Нейков, председател на Института за енергиен мениджмънт. Нейков открои три ключови момента със Зелената сделка, като на първо..

публикувано на 15.10.20 в 08:46
Петър Чолаков

Петър Чолаков: Живеем във време на големите индулгенции

„Живеем във времето на големите индулгенции. Всичко е свързано с търсенето на индулгенции – по 50 лева, по 40 лева, на този, на онзи. Обещания за по-високи заплати. Това е нещо, с което очевидно управляващите искат да останат на власт, да си..

публикувано на 15.10.20 в 08:27
Драматичен театър „Рачо Стоянов

Габровският театър поставя пиеса за първото издание на „Под игото"

Габровският драматичен театър  „Рачо Стоянов" отбелязва 75-годишнината от своето създаване с премиера на най-новата си пиеса „Под игото - 1894-а“. Спектакълът е посветен и на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов и представя през зрителите..

публикувано на 14.10.20 в 14:18

Интерес към фирмени детски кътове от компании в Благоевградско

Фирми от шивашката  индустрия и туризма  са първите в Югозападна България, които ще създават кътове за почасова грижа за деца , когато обстоятелствата го наложат , а  детската градина и училището не могат да обхванат времето, в което..

публикувано на 14.10.20 в 13:26

Епидемиологично намигване: Симфония номер 6 на Моцарт ще прозвучи за първи път у нас

„Удоволствие е човек да свири пред родна габровска публика! “, това каза пред БНР изтъкнатият световноизвестен цигулар и музикален педагог професор Минчо Минчев за концерта си в Габрово тази вечер. Събитието е съпътствано с два повода – 70..

публикувано на 14.10.20 в 10:46

Десет стипендии за ученици и студенти без родители

Днес приключва срокът за кандидатстване за стипендии на ученици от 8-ми и 12-ти клас и студенти - първокурсници, лишени от родителски грижи. Конкурсът „Постигам по-висок успех“ е на Фондация „Благотворител“. Все още не е ясен окончателният брой..

публикувано на 14.10.20 в 10:20
Яна Букова

Яна Букова, поет на месеца, чете стихове в Столичната библиотека

„Ще прочета стихотворения от целия ми житейски път“, каза пред БНР  Яна Букова, поет на месец октомври, която тази вечер ще чете стихове в Литературния клуб на Столичната библиотека , който подновява своите месечни инициативи „Поет на месеца“...

публикувано на 14.10.20 в 10:10
Центърът за настаняване на бежанци в Харманли е временна спирка за много от мигрантите у нас.

България остава транзитна страна за мигрантите

От няколко години страната ни се намира в състояние на нулев миграционен натиск. България традиционно остава транзитна страна. Това каза пред БНР Радослав Стаменков, ръководител на българското представителство на Международната организация по..

публикувано на 14.10.20 в 09:54
Даниел Смилов

Д. Смилов: В доклада на прокуратурата няма отговор дали тя действа безпристрастно

„ Тази процедура наистина е възможност да се задават въпроси и тя е безпрецедентна, но отговорите няма да се намерят в този доклад, който е изпратила Прокуратурата, а докладът е чисто административен, той съдържа само числа“.  Това коментира пред..

публикувано на 14.10.20 в 09:38