Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Открива се седмото издание на КвАРТал Фестивал

"Малките неща“ е темата на седмото издание на КвАРТал Фестивал , който започва днес. Фестивалът традиционно се провежда в три дни между 16 и 18 септември, около Деня на София. "Кварталът“ е разположен между булевардите "Мария Луиза", "Дондуков",..

публикувано на 16.09.22 в 12:01
Тони Николов

Тони Николов представя новата си книга за София

На 16 септември (петък) от 18:00 часа в Музей "Борис Христов“ в столицата, Тони Николов ще представи най-новата си книга, която носи заглавието "Бленувана София“ : " Благодаря на всички, които ме окуражиха да продължа с историите ". Това каза в..

публикувано на 16.09.22 в 11:11

Онлайн инструмент насочва учениците към избор на професия. Базиран е на теория за шестте типа личности

Нов безплатен онлайн инструмент ще помага да учениците за изберат коя професия е най-подходяща за тях и къде могат да учат за нея. Платформата uchi.profesii.info е разработена от Фондация на бизнеса за образованието и целта й е да помогне..

публикувано на 16.09.22 в 10:49
Филип Гунев

Филип Гунев: Проверката за Шенген е политически ход на служебния кабинет

Българското и румънското правителства използват момента за сближаване в ЕС покрай войната в Украйна, за да се ускори влизането на двете страни в Шенген. Тази позиция изрази пред БНР Филип Гунев, бивш заместник-министър на вътрешните работи...

публикувано на 16.09.22 в 09:44
Димитър Стоянов

Димитър Стоянов: Не само газът е оръжие, и т.нар. мека сила е оръжие. Мека сила са икономическите санкции

Има сключен меморандум между "Терем" и украинската страна за ремонт на бронетанкова техника, но към момента няма постъпила такава заявка . Това съобщи в интервю за БНР служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. По отношение на..

публикувано на 16.09.22 в 08:50
Марая Цветкова

Марая Цветкова: Този път президентът участва в предизборната кампания със знак минус

"В тази кампания виждаме все пак опити за някакви псевдодебати ." Това мнение изрази пред БНР политологът Марая Цветкова. Според нея дебатът е на ниво пети клас - дали да се премести едно цвете от единия край на класната стая в другия...

публикувано на 16.09.22 в 08:07

Над 100 компании и 50 лектори на тазгодишния "Тук -Там Кошер"

Сгъваема бутилка за многократна употреба ще бъде показана днес в рамките на събитието "Тук -Там Кошер" - среща на идеи и приятели от целия свят. Сдружението действа от 14 години.  В ефира на БНР един от организаторите - Лилия Мерджанова, покани..

публикувано на 16.09.22 в 07:37
Националната Априловска гимназия в Габрово

Ремонтират Априловската гимназия. Каменната сграда паметник на културата не може да се стопли през зимата

Националната Априловска гимназия в Габрово започва новата учебната година с дългоочакван ремонт. Сградата е паметник на културата с национално значение. Обновява се покривът на сградата , в крилото, в което се помещава Националният..

публикувано на 15.09.22 в 12:12

Когато българчетата посрещали първия учебен ден в румънски училища... История от Южна Добруджа

Години наред стотици българчета са посрещали първия учебен ден в румънски училища и са учели на румънски . Времето на откъсване от родината е сред най-тъжните за добруджанци периоди, които с нетърпение са чакали подписването на Крайовския договор..

публикувано на 15.09.22 в 11:36
Георги Братов

77-годишният Георги Братов от Свищов помага в Карловско и мечтае за Исландия

77-годишният Георги Братов от Свищов се притече на помощ на пострадалите в карловските села. Вече седмица той е в района на бедстващите населени места. Пред БНР Братов разказа, че сега се намира в село Слатина. Разчиства около здравната..

публикувано на 15.09.22 в 11:11