Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Софийски университет

Студенти се събраха пред Ректората, за да дадат нова енергия на протеста

Около 50 студенти излязоха на протест пред ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" с искане за оставките на правителството и на главния прокурор. В мирната проява, организирана от възпитаници на Юридическия факултет на..

обновено на 15.10.20 в 13:43

Готвят се санкции за некоректните арендатори и фермери

Поради установени системни нарушения на клаузите в договорите за наем или аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд фермери, които не са платили вноските си навреме, да няма да имат право да ползват земята . Това предлагат..

публикувано на 15.10.20 в 11:57

България единствена на Балканите ще участва в Big Pulse Dance Alliance

„ Време е за европеизация на българската културна сфера и аз съм много щастлив, че ONE DANCE WEEK е единственият фестивал от всички балкански държави, който участва в създаването на тази първа толкова мащабна мрежа на европейските фестивали, в..

публикувано на 15.10.20 в 11:29

Жители на столичния квартал „Овча купел“ се включват в обществено обсъждане на новия ПУП

Жителите на столичния квартал „Овча купел“ 1 могат да участват в обществено обсъждане на подробния устройствен план на квартала тази вечер. То ще се проведе в 88-мо училище „Димитър Попниколов“. Планът идва след години протести срещу..

публикувано на 15.10.20 в 11:22

„Влюбване в диктатора“ на проф. Пламен Дойнов като вид политическа поезия

„Стиховете са писани между 2017-а и 2020 година, които са тип политическа поезия“ . Това сподели в предаването „Преди всички“ проф. Пламен Дойнов, ректор на Нов български университет, за книгата с политическа поезия „Влюбване в..

публикувано на 15.10.20 в 10:49

Може ли да се развие възстановителното правосъдие у нас

„Възстановително правосъдие - алтернатива за превенция на агресията и насилието“ е темата на кръгла маса, организирана от Центъра за обучение на адвокати, Съюза на юристите в България и Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет...

публикувано на 15.10.20 в 10:46

Започнаха номинациите за „Човек на годината“ на Хелзинкския комитет

„За 2020 година набираме номинации от ноември миналата година до сега през октомври. През този период и на пандемия видяхме защо е толкова важно да се утвърждават човешките права “. Това каза в предаването „Преди всички“ Надежда Цекулова, директор..

публикувано на 15.10.20 в 10:24

Ваня Матанова: Социалната изолация на заразените и болните става все по-голям проблем

„ Беше ясно, че ще се покачат нивата на тревожност, на обърканост, на гняв, на безизходност, на безразличие . Както и изключително много се повиши процентът на хора, които вярват, че това е някаква конспиративна дейност – Covid“. Този коментар..

публикувано на 15.10.20 в 10:09

Андрей Янкулов: Не може да очакваме по-засилена съпротива в прокуратурата

„Има разлика между нормативно установеното по Конституция и фактическото положение. Строго йерархичната структура на прокуратурата следва не толкова от Конституцията, колкото от Закона за съдебната власт, НПК и институционалната култура,..

публикувано на 15.10.20 в 09:21
Славчо Нейков

Славчо Нейков: Зелената сделка "не прелита" над България, тя е тук

„ Зелената сделка не прелита над България. Тя вече е в България и трябва да я отчитаме“. Това каза пред БНР Славчо Нейков, председател на Института за енергиен мениджмънт. Нейков открои три ключови момента със Зелената сделка, като на първо..

публикувано на 15.10.20 в 08:46