Преди всички

Силвия ВеликоваЕкипът на „Преди всички“ получава наградата „Сирак Скитник“ - 25 януари 2010 година.

От понеделник до петък - от 06:05до 10:00 часа сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им. 

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

проф. Татяна Дронзина

Проф. Дронзина: Мобилизацията в Русия няма да бъде начало на масово антивоенно движение

"Това е начинът войната да влезе във всеки дом . До този момент войната по-скоро беше влязла в домовете на етническите малцинства, които са отдалечени от центъра. Сега ще влезе в домовете на хората в големите градски центрове на Русия." Това..

публикувано на 23.09.22 в 07:53
Георги Лозанов

Георги Лозанов: Скарани политици трудно ще създадат валидна конструкция на управление

" Медийните кампании преди изборите имат две части - предизборна битка и ревю . От този парад политиците с реални шансове за влизане в парламента не са недоволни. На фона на гастрольорите те стоят по-органично. Няма добър начин това да бъде премахнато...

публикувано на 22.09.22 в 13:33
Ива Лазарова

Политическата реклама клони към продаване на пиар продукти и емоция

" Решението на ЦИК да се броят всички разписки от машинното гласуване в секциите по места по-скоро внася недоверие в изборния процес и усложнява работата на избирателните комисии, без това да носи качествено подобрение. ЦИК е отговорна за организацията..

публикувано на 22.09.22 в 12:17
Съби Събев

Ген. Съби Събев: Решението за частична мобилизация в Русия е паническо

"Решението на Владимир Путин е паническо, продиктувано от страха да не загуби още окупирани територии в Украйна. Плюс нарастващите загуби на руските войски в тази инвазия и повишения ръст на дезертьорството в руската армия. Обявената частична..

публикувано на 22.09.22 в 11:41

Доц. Йордан Ефтимов: В деня на нашата независимост трябва да мислим и за независимостта на другите

" Все по-малко политици ще бъдат на една позиция с един от последните представители на империализма и неоколониализма в съвременния свят. Скромно заявяваме позициите си спрямо гражданите на прибалтийските републики, на Чехия".  Това каза пред БНР..

публикувано на 22.09.22 в 10:56
Стефан Дечев

Доц. Стефан Дечев: Дебатите за официален национален празник ще продължат и през годините

" Обществото продължава да бъде разделено около смисъла на отделните празници . За всяка дата има и "за", и "против" относно кандидатурата ѝ за национален празник. В гилдията също цари разногласие".  Това каза пред БНР историкът доц. Стефан Дечев.  И..

публикувано на 22.09.22 в 10:22
проф. Михаил Станчев

Проф. Михаил Станчев: Путин заплашва, за да не разберем за страха му

" Ситуацията е сложна . Руснаците продължават бомбардировките в Украйна. Тази нощ четири ракети са хвърлени над Харков. Руснаците минават към унищожаване на критичната инфраструктура, за да ни оставят без ток, без топло, без вода. Частичната..

публикувано на 22.09.22 в 09:56

България отбелязва 114 г. независимост

Велико Търново днес е център на тържествата за 114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Тя е провъзгласена на 22 септември 1908 година с манифест на княз Фердинанд в църквата "Свети 40 мъченици", а след това е обявена и в..

обновено на 22.09.22 в 09:30

Освен да се опазва, природата трябва и да се завръща

Природните звуци на Родопите оживяват в албума "Призив" , който съчетава атмосферна ембиънт музика и гласа на Родопския район и неговите обитатели. Компилацията е продуцирана и записана от музиканта Ангел Симитчиев и съдържа осем тематични произведения..

публикувано на 22.09.22 в 09:23

Габровски младежи ще се забавляват и състезават "Срещу течението" на Янтра

Темата за независимостта ще обсъждат младежи от Габрово в днешния празничен ден и дискусията ще е част от мащабно събитие, което ще оживи левия бряг на Янтра. "Срещу течението". Така момичетата и момчетата са избрали да нарекат тридневното забавление,..

публикувано на 22.09.22 в 08:57