Преди всички

Екипът на „Преди всички“ получава наградата "Сирак Скитник" - 25.01.2010 г.

От понеделник до петък - от 6 до 10 сутринта можете в „Преди всички“ да чуете акцентите в централните и регионалните вестници и във водещите световни издания.

Всички правят прогнози - синоптици и политици, експерти и комисари, министри и синдикалисти. Тук ще можете да ги чуете и да проверите верни ли са предвижданията им.

Силвия Великова
velikova.jpg

И още - отзвук от късни събития и анализ на актуални скандали – това е „Преди всички“ с водещи: Силвия Великова, Таня Величкова, Лора Търколева, Диана Дончева, Веселина Миланова.

Публикации

Раздават годишните награди за биоразнообразие и климат

58 са номинациите за годишните награди за биоразнообразие и климат 2020. Церемонията е тази вечер. Номинациите са в 5 категории. Традиционно най-много са номинираните в категорията за успешна дейност и кампания – 23. Тази година организаторите..

публикувано на 22.10.20 в 10:12

Гергана Крумова-Вълчева: Коронавирусът не може да бъде пренасян чрез храна

"Науката в условията на Covid-19" е темата на научна конференция, организирана от Центъра за оценка на риска. Проф. Йордан Гогов и д-р Гергана Крумова-Вълчева от Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт ще..

публикувано на 22.10.20 в 09:52

Адвокат Кристиан Гьошев: Носете си маската поне в ръката

Настоящата заповед за носене на маски на открито има доста по-облекчен режим, но за сметка на това съдържа голяма доза субективизъм и абсурдност. Това обясни пред БНР адвокат Кристиан Гьошев, инициатор на една от подписките срещу заповедта на..

публикувано на 22.10.20 в 09:18
Петър Ганев

Петър Ганев: Бюджет 2021 - големи харчове, никаква реформа

В някои от големите харчове в бюджета за 2021 година не се вижда никаква реформа, а социален елемент, но изкривен през политически възгледи и програми .  Това заяви пред БНР икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика. „Вдигаме..

публикувано на 22.10.20 в 08:46

В Спешна помощ в София са необходими 80 екипа, а работят 15-18

В Спешна помощ в София няма напуснали лекари, откакто започна пандемията. "Опитваме се да поддържаме възможно най-много екипи, като колегите ни дават в почивните си дни извънреден труд, идват на работа, за да може да отговорим колкото се   може..

публикувано на 22.10.20 в 08:45

Проф. Емил Воденичаров: Случаите у нас не растат лавинообразно

При нас по-плавно се повишава бройката на заразените от коронавирус, докато в някои страни това се случва лавинообразно. Това каза пред БНР проф. Емил Воденичаров, ръководител на Катедра „Хигиена“ в Медицинския университет в София. Той смята, че..

публикувано на 22.10.20 в 08:02

Подписка с искане Батак и Цигов Чарк да се отделят в самостоятелна община

Жителите на Батак организираха подписка с искане градът и курортното селище Цигов Чарк да се отделят в самостоятелна община без селищата Нова махала и Фотиново. Причината е доминиращата роля на ДПС в района и умишленото, според хората в Батак,..

публикувано на 21.10.20 в 18:30

Регистрирана е първата в България програма за обучение на учители по хранителна грамотност

Годишната конференция "Достъп до добра храна" се провежда на 21, 22 и 23 октомври онлайн. Темата на форума е "Хранителните системи в условия на криза". "Добрата новина е, че тази година влезе нов закон за храните , нова, модерна регулация, която..

публикувано на 21.10.20 в 16:03
Наталия Митева, Ленко Ленков - Фондация

Фондация „Америка за България“ приема проекти по програма „Следващите 10“

Фондация „Америка за България“ ще финансира проектни предложения, които да допринесат за намирането, разработването и тестването на интерактивни и адаптивни методологии за преподаване в електронна среда . Фокус на конкурса е училищното образование...

публикувано на 21.10.20 в 12:13

Георги Бърдаров: Трябва да бъдат обучени учители роми, които да са модел на поведение

"Към настоящия момент 0,5 % от ромите са с висше образование, 9% - със средно образование, т.е., над 90% са с по-ниско от средното образование при условие, че те са около 750-800 хиляди към настоящия момент", каза за БНР доц. д-р Георги Бърдаров -..

публикувано на 21.10.20 в 10:35