Хоризонт за вас

„Хоризонт за вас“ е предаването, от което първи ще научите новостите около актуалните теми и събития. Екипът предлага любопитни срещи от света на туризма, науката и културния живот. 

Най-важното за нас са вашите сигнали. 

На телефони 02 9631 565, 02 9336 743, 0889 202 207 можете да разкажете за ежедневните нередности, на които се натъквате, или да зададете вашите въпроси към властта и институциите. 

Всеки петък след обедния осведомителен бюлетин по програма „Хоризонт“ (или след излъчване на парламентарния контрол). 

Водещи: Снежана Иванова, Даниела Големинова

Публикации

Васил Долапчиев: Предприятията на хората с увреждания са изключени от всякаква държавна подкрепа заради европейски регламент

Снежана Анастасова , със зрително увреждане, работи в предприятието за слепи "Успех" във Варна. Нейният съпруг, Димитър Кондов, също незрящ, и той е без работа. И двамата подадоха сигнал до предаването "Хоризонт за вас" за проблема си, като обвиняват..

публикувано на 03.07.15 в 16:54

Кунева: Антикорупционното законодателство ще засегне всички политици

Антикорупционното законодателство ще засегне всички политици и ще навлезе в личното им пространство, но това е необходимо, за да се върне доверието на гражданите, заяви вицепремиерът Меглена Кунева на организирана от нея дискусия "Европейски..

публикувано на 03.07.15 в 15:49

Спешни промени в законодателството ще спрат поскъпването на тока

Поредната среща на представители на бизнеса, на синдикатите и министри и депутати за реформата в енергетиката даде резултат - до 24 юли ще се приемат спешни промени в законодателството, които да позволят на КЕВР да задържи цената на електрическата енергия..

публикувано на 03.07.15 в 14:47
Бургас

В Бургас вече има паметник на легендарния градски зевзек Петьо Пандира

Бургаският зевзек от 60-те и 70-те години на миналия век, Петьо Пандира, любимец на много известни български културни дейци като Стефан Диомов, Георги Калоянчев, вече ще има паметник в града си. Подробностите - в репортажа на петя Янакиева от радио Бургас в..

публикувано на 26.06.15 в 18:02

В София започна първият ученически хакатон

От днес до неделя, в Технологично училище "Електронни системи" в София ще се проведе първият ученически хакатон. Това е събитие, което събира на едно място програмисти и други специалисти, които разработват софтуер или хардуер и , отборно, да работят по..

публикувано на 26.06.15 в 17:28

Само пеша може да се стигне до махалите в Трънско, защото пътищата са разрушени

В сигнал до програма "Хоризонт", Стефан Тодоров се оплака, че до махалите в община Трън няма пътища и живеещите там ходят пеша. репортерката ни Евелина Стоянова провери сигнала и разговаря с представители на местната власт, които отговарят, че не достигат..

публикувано на 26.06.15 в 17:17

Диригентът Любка Биаджони каза, че в Софийската филхармония се управлява с насаждане на страх

Скандалите в Софийската филхармония продължиха, след като през седмицата беше хвърлена втора оставка, на диригента Любка Биаджони. Преди месец беше уволнен диригента Илия Михайлов, тъй като той обвини ръководството на музикалния състав в злоупотреби...

публикувано на 26.06.15 в 16:25
хемодиализа

Линейка минава през Гърция за по-евтино транспортиране на пациентка за хемодиализа

Мария Добрева е на хемодиализа от година и половина. живее в село Мандрица, община Ивайловград. Най-близката болница, където да извършва процедурата е в Свиленград. Тя потърси съдействие от предаването "Хоризонт за вас", защото транспортирането от..

публикувано на 26.06.15 в 16:02

Не е отчетено рязко намаление на потреблението на ток във времето на протеста на индустриалците

Иван Йотов , изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор, съобщи, че планираното за 11.00 часа изключване на тока във фирмите на протестиращите срещу поскъпването на тока работодатели не е регистрирано рязко намаление на..

публикувано на 26.06.15 в 15:07

В Стара Загора беше един от най-масовите протести срещу поскъпването на тока за промишлеността

В цялата страна се провежда протест на работодатели, подкрепен от правителството, срещу предлаганото увеличение на цената на електроенергията за промишлеността. Като че ли най-масов протестът беше в Стара Загора. Работниците също бяха на протеста, защото..

публикувано на 26.06.15 в 14:47