Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Шанс за възстановяване от Covid кризата: Подкрепа за доходите, заетостта и бизнеса

Българската икономика има шанса да се възстанови от Covid кризата през следващите две години, ако с европейски и бюджетни средства бъдат подкрепени доходите, заетостта и бизнеса. Оптимистичните прогнози преобладават, при условие че не се допусне..

публикувано на 09.11.20 в 17:01

Коронакризата бави лечението на онкоболни пациенти

Заради страха от коронавируса лечението на десетки онкоболни в Русе временно се отлага .  Наталия Неделчева е на 45 години от Русе, преподава икономика и управление в университета. От септември миналата година е диагностицирана с рядко..

публикувано на 09.11.20 в 16:48
Проф. Иво Кременски

Проф. Кременски призова за ред в провеждането на генетични изследвания у нас

„Мутациите на коронавируса не са свързани с неговата агресивност. Много проучвания търсят връзка между генетичните варианти и чувствителността на човека към вируса, и тежестта на протичането на коронавируса“ . Това каза пред БНР проф. Иво..

публикувано на 09.11.20 в 16:32

Нова схема за подпомагане: 24 лв. на ден при неплатен Covid отпуск

Социалното министерство обсъжда с бизнеса и синдикатите нова схема за подпомагане на работниците от секторите, които прекратиха работа със заповед на здравния министър или със заповеди на кметовете и областните управители. На този етап се..

обновено на 09.11.20 в 13:23

Доц. Григорий Вазов: Бюджет 2021 е следизборен

" Бюджет 2021 не е предизборен. Той е следизборен - след изборите през 2021-ва година ",  каза пред БНР  доц. Григорий Вазов - член на Фискалния съвет на България и  ректор на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и изпълнителен директор..

публикувано на 05.11.20 в 17:59
Шуменски окръжен съд

Ивайло Данов: Адвокатите са в много по-рисково положение от съдиите

" Адвокатите са в много по-рисково положение от съдиите ", коментира пред БНР адвокат Ивайло Данов - председател на Софийската адвокатска колегия,  предложението за съдебна ваканция от 15-и ноември до края на годината. Той посочи, че по решение на ВСС..

публикувано на 05.11.20 в 17:24

Велислав Минеков: Борисов предпочете агонията

"Уморителен е всекидневният протест. Необходима е почивка, но не само за нас, а и за хората, които се чувстват напрегнати с участието си в този протест. Там са хора, които се плашат от пандемията, уплашени по професионални причини, които смятат, че..

публикувано на 05.11.20 в 17:09

Димитрана Александрова: Положението е твърде опасно, за да си позволим тишина

" Не мисля, че сме предозирали, защото това, което едни могат да нарекат инцидент, за други е загуба на човешки живот ", така коментира пред БНР журналистката Димитрана Александрова призива към медиите да не ерозират доверието в здравната система с..

публикувано на 05.11.20 в 16:47
Доц. Добрин Василев

Доц. Добрин Василев: Проблемът е в дифузното разпространение на болестта

"Проблемът на епидемичната обстановка е дифузното разпространение на болестта в обществото", каза пред БНР доц. Добрин Василев - началник на кардиологичното отделения в УМБАЛ "Александровска". Той посочи, че при такова разпространение дори всички..

публикувано на 05.11.20 в 16:21

Проф. Кръстева: България си осигури магистрала към сърцето на президента на САЩ

"България си осигури златна магистрала към сърцето на който и да стане президент на САЩ".  Това каза пред БНР политологът и преподавател в НБУ проф. Анна Кръстева и уточни, че " нашият път, който беше трасиран през последните години, се нарича Ф-16 "...

публикувано на 04.11.20 в 17:51