Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Д-р Иван Маджаров

Д-р Иван Маджаров: Терапията винаги е индивидуална, самолечението е опасно

"Самолечението е опасно. Терапията винаги е индивидуална. Преди да изпише лекарството винаги лекаря се съобразява със самия пациент ", каза пред БНР д-р Иван Маджаров, председател на БЛС. Той препоръча да не се приемат лекарства, които са изписани на..

публикувано на 11.11.20 в 16:26
Теодора Димова

Теодора Димова: Като че ли през пандемията разбрахме, че сме смъртни

" Оказа се, че ние сме много зависими един от друг. Разчитаме повече на другите, отколкото на самите себе си. Затова невнимателното и безхаберно отношение е много разгневяващо ", каза пред БНР писателката Теодора Димова. По думите ѝ като че ли..

публикувано на 10.11.20 в 18:22

Петър Чобанов: Нормално е МВФ да подкрепи усилията на правителството

"Нормалната позиция на МВФ за страна като България, която все още е в добро фискално състояние, е да подкрепи усилията на правителството и на БНБ по посока на финансова и икономическа стабилност и мерки, които да се противопоставят на кризата", заяви..

публикувано на 10.11.20 в 17:56

МВФ в България одобри по-големите харчове в отговор на Covid кризата

Международният валутен фонд в България одобри по-големите правителствени харчове в отговор на кризата, настъпила заради пандемията от Covid-19. Това стана ясно в края на редовната мисия на фонда. Според ръководителят ѝ Джейу Лий увеличаването на..

публикувано на 10.11.20 в 17:33
Д-р Мария Петрова

Адв. Мария Петрова: Част от мерките противоречат на законодателството

" Мерките трябва да са конкретни, ясни и съобразени със ситуацията. Настоящите мерки са непоследователни и хаотични, а част от тях противоречат на законодателството - и на българското, и на европейското", това  каза пред БНР д-р Мария Петрова -..

публикувано на 10.11.20 в 16:56
Катя Христова, ст. сестра в УМБАЛ

Болници в Плевен се обединяват в кампания "Нуждаем се от здравни грижи и утре"

В Плевен шест болници обединяват усилията си в обща кампания под наслов „Нуждаем се от здравни грижи и утре“. Една от целите е да се мотивират млади хора и изберат професията медицинска сестра или акушерка.  Само заплащането ли е причина и..

публикувано на 10.11.20 в 16:51

Доц. Гломб: Не децата, а работещите хора са мотор на разпространението на Covid-19

"Мерките са напълно адекватни и дори има място и за още затягане", каза пред БНР  доц. Любомира Гломб - вирусолог, завеждащ отделение "Вирусология" в Националния център по заразни и паразитни болести.  По думите ѝ маските, дистанцията и..

публикувано на 10.11.20 в 16:23
Буяр Османи и Екатерина Захариева

България и Република Северна Македония - диалогът продължава

„ Диалогът между България и Република Северна Македония ще продължи, но той трябва да е конструктивен . Но в македонския печат излизат много статии с откровен антибългарски характер. Изненадващ е потресаващият език на омразата, с който е написана..

публикувано на 09.11.20 в 18:40

Невена Мандаджиева: Байдън ще иска да върне САЩ в ролята на световен лидер

„ Поляризацията в американското общество ще бъде излекувана чрез национална стратегия с мерки от всеобхватен характер, иначе ще се задълбочи . Заявката на Джо Байдън е добро начало, но му предстои дълъг път, за да спечели доверието и да запълни..

публикувано на 09.11.20 в 17:50
Владимир Люцканов

Владимир Люцканов: Връзката между Министерството на културата и театрите е скъсана

„ За една година съм имал само една среща и то онлайн с министъра на културата . Разговорите обикновено не раждат страхотни практически идеи, но е нужно да си говорим, да обменяме опит, да споделяме кой какво мисли, да разберем каква е стратегията..

публикувано на 09.11.20 в 17:10