Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

„Момче и вятър“ - реверанс към младите хора, които ще променят света

На сцената на кукления театър в НАТФИЗ студентите от четвърти курс „Актьорство за куклен театър“ на проф. Боньо Лунгов ще играят „Момче и вятър“ . Адаптацията на класическата народна приказка е обогатена с нови ситуации и герои, каза в интервю за..

публикувано на 12.11.20 в 17:54
Проф. Сергей Игнатов

Проф. Сергей Игнатов: Дистанционното обучение ни превръща в гидове в музей

„ Колкото и добри учени да сме, с дистанционното обучение се превръщаме в гидове в музей – показваме картинки . В момента липсва това да проникнем в сърцето на студентите, губи се човешкият контакт“. Това каза пред БНР проф. Сергей Игнатов,..

публикувано на 12.11.20 в 17:27

PCR или антигенен тест

PCR или антигенен тест?  Все по-често хората със симптоми на Covd-19 предпочитат антигенните тестове , тъй като са по-евтини, а последните данни на експертите сочат, че тяхната чувствителност съвпада около 98% с PCR-а. Те обаче не влизат в..

публикувано на 12.11.20 в 17:09
Анни Петкова, директор на СОУ

В Плевен учениците от горния курс се върнаха в клас

В Плевен учениците от горния курс се върнаха от днес в клас. Само едно училище - това в град Тръстеник, е на дистанционно обучение заради по-голям брой заболели учители. Има и отделни паралелки, които също са в дистанционен режим заради карантина...

публикувано на 12.11.20 в 17:00

Неправилната употреба на антибиотик може да усложни състоянието на пациента

„ Антибиотици са необходими при средно тежки и тежки форми на инфекция с коронавируса и съмнения за засягане на белите дробове за развитие на вторична бактериална пневмония или бронхит“. Това подчерта пред БНР проф. д-р Марияна Мурджева, ректор на..

публикувано на 12.11.20 в 16:54

Доц. Йордан Дойков: Кризата не се управлява адекватно, мерките са амбивалентни

„Това е поредната криза, която се случва на човечеството. Но за първи път имаме явление, което политиката използва като свой инструментариум “. Коментарът направи пред БНР доц. д-р Йордан Дойков, преподавател в Университета по Библиотекознание и..

публикувано на 12.11.20 в 16:33

Клоуни гастролират в Covid отделенията в Израел

Когато Израел изпраща медицински екипи в помощ на пострадалите от война или природни бедствия, в състава им винаги има психолог и медицински клоун. В еврейската държава са убедени, че тялото и душата трябва да се лекуват едновременно. Но..

публикувано на 11.11.20 в 18:28
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Надявам се случаят "HelpKarma" да не хвърли петно върху целия бранш

" Надяваме се хората правилно да разберат сигнала, че от единични случаи не трябва да се правят големи обобщения. Надявам се този случай да не хвърли петно върху целия бранш ", коментира  Любомир Аламанов - специалист по комуникации, във връзка с..

публикувано на 11.11.20 в 18:00

Проф. Р. Стоилова, БАН: Овластяването на "екстравагантните" разколебава хората в пандемията

" Изследователите нямаме опит в такава ситуация, защото пандемия с такъв размер не е наблюдавана от десетилетия ", каза пред БНР проф. Румяна Стоилова от Института по философия и социология към БАН. По думите ѝ ситуацията към месец ноември е  толкова..

публикувано на 11.11.20 в 17:43

Юлиян Петров: Очакването сред учители и директори е училищата да затворят за 2-3 седмици

" Очакването е училищата да затворят за две или три седмици, за да може да се намали разпространението на заразата, след което да се продължи пак присъствен учебен процес ". Това каза пред БНР  Юлиян Петров, председател на синдикат “Образование” на КТ..

публикувано на 11.11.20 в 16:59