Нещо повече

От понеделник до четвъртък между 16:05 и 18:00 часа звучи обзорното предаване на програма “Хоризонт”. Усилията на неговите автори са съсредоточени в две посоки: да дадат с помощта на репортерите на програмата основните сюжетни линии от деня и да очертаят цялостната картина на случващото се в политическата, икономическата и културната сфера.

Успоредно с това всеки от водещите се стреми да намира и оригинални гледни точки към разглежданите събития, да пречупи ставащото през възприятията на “масовия” слушател. 

Водещи: Диана Янкулова, Емилия Антова, Людмила Железова, Лъчезар Цветков


Публикации

Д-р Борис Таблов: Тичаме след бурята, трябват по-радикални Covid-мерки

„ Политически решения за медицинска криза е сложен процес … Ръстовете на позитивните случаи във всички европейски държави се случват толкова бързо, че решенията трябва да са по-радикални. Тичаме след бурята , всеки ден забавяне прави нещата по..

публикувано на 19.10.20 в 17:52

Георги Вулджев: Правителството никога не е било толкова щедро

„ Правителството досега не е правило толкова щедри бюджети . За първи път има такова масово увеличаване на социалните помощи и това не се правеше в години на икономически растеж, а се прави сега, по време на криза. Това е много лош подход към..

публикувано на 19.10.20 в 17:32
Д-р Данчо Пенчев

Увеличават броя на леглата за Covid-пациенти в столицата

Подготвя се заповед за увеличаване на броя на леглата за Covid-пациенти на територията на София и до края на работния ден ще бъде факт. Това съобщи пред БНР д-р Данчо Пенчев, директор на столичната РЗИ. „Това е инфекция, която не можем да спрем..

публикувано на 19.10.20 в 16:35
 Васко Василев

Христо Русев направи 50 хиляди снимки на цигуларя Васко Василев

"Васко Василев зад сцената“ се нарича фотоалбума, който направи фотографа Христо Русев. Поводът е 50-годишнината на цигуларя Васко Василев. Христо Русев е бил с Васко Василев по време на негови концерти в Англия, Испания, Япония и на турнето му в..

публикувано на 15.10.20 в 18:51
28-ма поликлиника в столицата

Педиатрите: Ако продължи да се повишава броят на заразените, училищата трябва да бъдат затворени

Пореден ден с рекорден брой нови случаи с коронавирус е регистриран днес. В същото време от кризисния щаб обявиха, че няма нужда от затягане на мерките, а от по-строг контрол за спазването на сега действащите.   Четвъртък се оказва спокоен ден..

публикувано на 15.10.20 в 18:19

Инициативата за опазване на старите гори в България получи престижна награда в Брюксел

Инициативата за опазване на старите гори в България получи престижна награда в Брюксел. Страната ни спечели убедително гражданската награда "Натура 2000" в конкурса на Европейската комисия, като беше подкрепена с двойно повече гласове на..

публикувано на 15.10.20 в 17:36
Прага

Чехия - отличничката, станала най-бързо овладяваната от Covid-19 страна в Европа

"През пролетта Чехия беше един от отличниците в Европа с мерки, подобни на тези в България, но и с много добра комуникация от страна на правителството и на кризисния щаб, а и с много добра предвидимост, която позволи на гражданите и на бизнеса да..

публикувано на 15.10.20 в 17:36

Андрей Райчев: Изгражда се коалиция БСП - ДПС

"Изгражда се коалиция БСП - ДПС. Те не крият това, това е първото взаимодействие на двете партии от много отдавна". Това  каза пред БНР социологът Андрей Райчев в коментар на общото искане на БСП и ДПС за преждевременно освобождаване на Цвета..

публикувано на 15.10.20 в 16:38

Книга от поредицата DigitalKidZ помага на децата да се предпазят от опасностите в интернет

Фондация „Дигиталните деца“ представя книга от поредицата DigitalKidZ. Под формата на приказка децата, разгърнали книгата, ще се запознаят с правилата за безопасен интернет и опасностите в мрежата. Фондация „Дигиталните деца“ застава зад глобалната..

публикувано на 14.10.20 в 19:45
Михаил Екимджиев

Михаил Екимджиев: Операция срещу организирана престъпност трябва да има дългосрочно планиране

"Аз не очаквам от този министър приятни изненади, свързани с реакция, базирана на закон, на професионален морал". Това каза за БНР адвокат Михаил Екимджиев във връзка с изслушването на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски в Народното..

публикувано на 14.10.20 в 18:55