Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

UB 40 с нов албум


На първи февруари 2010 ще излезе дългоочакваният нов албум на UB40 ‘Labour Of Love IV’, първият от серията Labour of Love от 1998 насам.

‘Labour Of Love IV’ продължава традицията на групата да споделя любовта си към реге класиките и съдържа както добре познати, така и по-неизвестни песни. Албумът е записан в студиото на UB40  в началото на 2009. Сред 14-те песни в албума са включени кавъри на Делрой Уилсън (‘Close To Me’), Джон Холт (‘I Don’t Want To See You Cry’ и ‘Man Next Door’), на rocksteady групи като The Melodians (‘Get Along Without You Now’), The Paragons (‘Holiday’) и много други. Американски соул звезди като Смоуки Робинсън (‘Tracks Of My Tears’), Сам Куук (‘Bring It On Home To Me’) и Джони Наш нямат нужда от представяне. Песните им са били изключително популярни сред карибските общности и имат голямо влияние върху музиката на UB40. Джони Наш е първият американски изпълнител, който прави кавър на ‘Cream Puff’ на Боб Марли и тази песен съвсем заслужено заема мястото си в ‘Labour Of Love IV’.

В предстоящия албум зад микрофона застава още един от братята Кембъл, Дънкан. Обикновено когато група от подобна величина смени фронтмена си, преходът към нов певец става доста трудно. В случая на UB40 изборът става съвсем естествено, не само заради фамилното име. Стилът на Дънкан се доближава много до този на Али Кембъл, който също влага огромна страст и чувство в пеенето си.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В празничното великденско издание на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: - Гостува ни журналистът, член на екипа на УНИЦЕФ и опероман Ивайло Спасов. Разговаряме на една от любимите ни теми – културен туризъм, а разказът му ни пренася на спектакъл на операта “Тоска“ от Пучини на..

обновено на 05.05.24 в 23:11
Виктория Бешлийска

Виктория Бешлийска: Ние много по-често се молим за нещо, отколкото да благодарим на Бога!

"Най-ярките ми спомени като дете са от празнуването на Великденските празници , както и Лазарицата от предната седмица, сподели за "Хоризонт" писателката Виктория Бешлийска . " По нашия плевенски край този празник е много тачен и обичан . Момичетата се обличат в носии, окичват се с цветя и лазаруват, което ще рече, че обикалят съседните къщи,..

публикувано на 05.05.24 в 16:55
д-р Елена Алекова

Читателите потъват в неповторимата поезия на Елена Алекова

Дошла само на 22 години от с. Мугла, след Института за учители в Смолян, Елена Алекова като цяло се установява в София, омъжва в София и живее тук и досега. Стихосбирката й "Сянка на ангел" / "Щрихи от София" е създавана от 1989 година досега, като през 2024 г. са написани само две стихотворения. Десетилетия любов, взиране в обикновения..

публикувано на 05.05.24 в 06:23
Jeremy? получават две първи награди от класацията БНР Топ 20 - за най-дълго задържала се под №1 песен в чарта и за песен с най-висок резултат от гласовете на слушателите на сайта top20.bnr.bg

Jeremy?, Миро, Б.Т.Р., Любо Киров и HRISI с награди от БНР Топ 20

Jeremy? са носителите на голямата награда на музикалната класация за българска поп и рок музика БНР Топ 20.  Те бяха отличени за "Най-дълго задържала се под №1 песен в класацията" на БНР. Bury me deep in love беше на върха в продължение на девет седмици. Столичният клуб "Строежа" беше домакин на церемонията по връчването на Годишните..

публикувано на 03.05.24 в 21:57
Мартин Пантелеев и Бернд Глемзер по време на репетиция

Софийската филхармония и Мартин Пантелеев възкресяват Владигерова симфония

На Велики четвъртък, 2 май, Софийската филхармония ще посрещне добре познати на състава и публиката музиканти - диригента Мартин Пантелеев и пианиста от Германия Бернд Глемзер, лауреат на клавирните конкурси „Рубинщайн", „Чайковски", „Бузони", ARD и др. Изявата в зала "България" комбинира две творби, които имат различен статус - любимия на мнозина..

публикувано на 02.05.24 в 11:27
Кръстопът – цената на избора

Деян Костов и Милена Ташкова вярват: Пътят към Господ е път към себе си и към другите

Пътят към Господ е път към себе си и към другите. В това са убедени  Деян Костов и Милена Ташкова. Те помогат на желаещите се да го извървят, оповавайки се на вярата и на творчеството. На  14 юни ще открият изложбата "Кръстопът – цената на избора“ в Националната базилика "Светото сърце" в Брюксел, Белгия.  Милена Ташкова и Деян Костов за цената..

публикувано на 01.05.24 в 19:02
Каталин Старейшинска

Каталин Старейшинска: Аз съм Антигона

"Последните години доста бързо преминавам от една роля в друга, това често ме пристеснява ...Справям ли се? Незнам, каза за БНР Каталин Старейшинска . Тя е млада и се е посветила на театъра. Изпълнява ролите си с дълбоко потапяне в образа . Взискателна е и е всеотдайна. Тя е актрисата от Малък градски театър "Зад канала" Каталин..

публикувано на 01.05.24 в 13:01