Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минчо Спасов: Съдебната власт носи отговорност за това, че има безотговорност в държавата

Снимка: БГНЕС
  Докладът ни казва, че не само че не сме направили крачка напред, което се очакваше от нас, но сме направили две крачки назад, коментира в предаването "12+3" бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.

В доклада се виждат остри критики към българската администрация, които са свързани с корупцията и оттам произтича разочарованието на нашите партньори от провалите на БОРКОР, на управлението и провалите в намаляването на корупцията
, каза още той.

Минчо Спасов посочи, че в доклада има много тежки думи към ВСС:

Те, разбира се, са свързани с неговото конституиране и политическите сделки при това конституиране. Но не бива да хвърляме цялата вина върху политиците, защото политиците са отражение на всички нас, обикновените хора./…/ Съдебната власт за мен е носител на отговорността за това , че има безотговорност в държавата.

Минчо Спасов е убеден, че съществува запис на разговор между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков:

Аз нямам нужда от запис, за да съм уверен в дълбоката връзка между Георги Първанов и Бойко Борисов. Бях много впечатлен от думите на ген. Бриго Аспарухов, който лично ми каза, че Борисов е доведен при него от Георги Първанов през 2001-ва година и едва след това го е завел при Царя. /…/ Друго доказателство е случаят „Мишо Бирата“.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Би Би Си планира съкращаване на 155 работни места

Би Би Си обяви планове за съкращаване на 155 работни места като част от по-широка стратегия за съкращаване на разходите от 700 милиона паунда.  Ходът ще спести 24 милиона паунда на корпорацията. Би Би Си изпитва все по-големи трудности да покрие разходите за своята широка гама от услуги, като загуби близо една трета от приходите си през..

публикувано на 16.10.24 в 04:15

В Кипър започва ваксинационната кампания срещу Covid-19 и сезонния грип

В Кипър започва ваксинационната кампания срещу Covid-19 и сезонния грип, обяви здравното министерство. То предоставя безплатни ваксини срещу двата вируса, като всички здравноосигурени на възраст над 6 месеца имат право на тях, но с приоритет ще са уязвимите и високорисковите групи, се казва в съобщението му.  От днес ваксините срещу двата..

публикувано на 16.10.24 в 04:10

Правителството отпусна близо 300 хил. лева за транспорт на ученици от Украйна

Служебното правителство отпусна близо 300 хиляди лева, за да могат ученици от Украйна със статут на временна закрила да ползват безплатен транспорт до училище през цялата учебна година.  Най-голям брой украински деца у нас се обучават в областите Бургас и Варна.  Те се записват в училища с налични свободни места и по тази причина на някои се налага да..

публикувано на 15.10.24 в 21:50
Евакуация край Вовчанск, Харковска област, 12 май 2024 г.

Обявиха началото на задължителна евакуация от украинския град Купянск

Ръководителят на военната администрация на украинската Харковска област Олег Синегубов обяви началото на задължителна евакуация от град Купянск.  "Днес взехме решение за задължителна евакуация от град Купянск и още три общини, които се намират близо до фронтовата линия", посочи Синегубов.  Евакуирането на хората ще започне от населените места,..

публикувано на 15.10.24 в 21:29
Бенямин Нетаняху

Нетаняху е заявил, че страната му е против едностранно примирие в Ливан

В телефонен разговор с френски япрезидент Еманюел Макрон премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил, че страната му е против "едностранно примирие в Ливан".  Това предаде Франс прес, като цитира комюнике на пресслужбата на израелското правителство.   "Премиерът декларира по време на разговора, че е против едностранно примирие, което няма да подобри..

публикувано на 15.10.24 в 20:43
Мигрант слиза след от кораба на италианската неправителствена организация Emergency`s Life Support в пристанището на Неапол, Южна Италия, 1 август 2024 г.

Споразумението за прехвърляне на имигранти от Италия в Албания влиза в действие

Споразумението за прехвърляне на нередовни имигранти от Италия в Албания влиза в действие утре - тогава на албанския бряг се очаква да акостира кораб с първата група кандидати за убежище.  Джорджа Мелони приветства "смелата" мигрантска сделка с Албания Албания приема първите мигранти от Италия по новото им споразумение Лондон не обмисля..

публикувано на 15.10.24 в 19:43