Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Олимпик" Лион стигна до финал за Купата на Лигата във Франция срещу "Пари Сен Жермен"

"Пари Сен Жермен" и "Олимпик" Лион ще играят във финала на турнира за Купата на Лигата във Франция
Снимка: БГНЕС

"Олимпик" Лион се класира за финала за Купата на Професионалната лига на Франция с успех 2:1 над втородивизионния "Троа". Лионци стигат до
битката за този трофей за пети път, но единствено успешен е бил походът им през 2001-ва година. Сега те ще се опитат да вземат втората си купа на финала срещу "Пари Сен Жермен", който елиминира "Нант" със същия резултат.

Домакините си осигуриха аванс от два гола за половин час, като най-напред Александър Лаказет откри в 16-ата минута с нисък удар по земята, засичайки пробив и пас от дясно на защитника Мехди Зефане. Лаказет изработи второто попаденеи за своите, реализирано в 27-ата минута от Бафетимби Гомис. Гостите успяха да се възползват от няколкото грешки в защитата на "Олимпик" само веднъж. В 35-ата минута Шавиер Тиаго върна един гол за "Троа", а малко преди това едва не се стигна до 3:0 след свалена топка от Лаказет към Гомис и зверско воле на последния. Малко преди да върнат гола, гостите отново имаха ситуация, но ударът на Бенжамен Ниве беше избит от вратаря Антъни Лопес над гредата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турция ни спря за медалите на Евроволей за девойки

Националният отбор на България за девойки под 20 години остана без медал на Европейското първенство. Утехата е, че със сигурност ще се класираме за мондиала следващата година.  Българките останаха на трето място в група А на турнира в София. За място във финалната четворка трябваше Хърватия да победи Белгия, но стана обратното – 3:1 гейма за „червените..

публикувано на 14.08.24 в 06:00

Георги Костадинов и Кирил Десподов също отпадат от Шампионската лига

Освен Лудогорец, Кирил Десподов и Георги Костадинов със своите отбори ПАОК (Солун, Гърция) и АПОЕЛ (Никозия, Кипър) също отпаднаха в квалификациите на Шампионската лига. Георги Костадинов и неговият АПОЕЛ (Никозия) не успяха да продължат пътя си към груповата фаза на най-комерсиалния турнир след равенство 0:0 със Слован (Братислава) на стадион "ГСП" на..

публикувано на 14.08.24 в 05:49
Георги Дерменджиев

Тежко крушение за Лудогорец и отпадане от Шампионската лига

Лудогорец загуби тежко с 2:7 след продължения срещу Карабах и отпадна от Шампионската лига с общ резултат 4:8.  Реваншът в Разград вървеше при резултат 2:3 след първото полувреме и редовното време, а двата гола за българския шампион вкара Квадво Дуа, единият от дузпа.  Така Лудогорец ще играе плейофни мачове за влизане в групите на Лига Европа..

публикувано на 13.08.24 в 23:47
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от Каролина Плишкова след два тайбрека в Синсинати

Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова напусна турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) още в първия кръг, след като загуби в два сета след тайбрек от Каролина Плишкова (Чехия). Плишкова спечели със 7:6 (3), 7:6 (3) за час и 43 минути и чака във втория кръг победителката от срещата Емма Наваро (САЩ), поставена под номер..

публикувано на 13.08.24 в 20:44
Георги Кабаков

Георги Кабаков ще ръководи сблъсъка между Лудогорец и Левски

Георги Кабаков ще ръководи дербито на петия кръг в Първа лига между Лудогорец и Левски в събота. Сблъсъкът на София между ЦСКА София и Славия е поверен на Волен Чинков. Съдийски назначения за мачовете от петия кръг в Първа футболна лига: 16 август 2024 г., петък, 19:00 ч. Спартак 1918 - ПФК Арда Кърджали 1924 ГС:    Венцислав Георгиев Митрев..

публикувано на 13.08.24 в 19:42
Левски

Дисциплинарната комисия към БФС глоби Левски с 6300 лева

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наложи глоби в размер на общо 6300 лева на Левски след мача им от 4-ия кръг в Първа лига срещу Крумовград. По-голямата част от тази санкция – 4000 лева, е за използване на ракети.  Решения  -  13.08.2024 г. след 4-ти кръг ППЛ: С предупреждения – 35 състезатели Дисциплинарната комисия спира..

публикувано на 13.08.24 в 18:50
Карло Томашец

ЦСКА 1948 подписа с хърватски защитник

ЦСКА 1948 обяви официално привличането на защитника Карло Томашец.  20-годишният хърватин е юноша на Динамо Загреб, а за последно е защитавал цветовете на румънския Университатя Крайова. "Всички в ЦСКА пожелаваме успех на Томашец и много щастливи мигове с червената фланелка", казаха от клуба в социалните мрежи.  В родината си защитникът е играл още..

публикувано на 13.08.24 в 18:47