Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Когато измяната е повече от изневяра

Стоян Радев, Веселина Михалкова и Димитър Баненкин
С премиера ще посрещне публиката си варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров“ тази вечер. Най-новият спектакъл в неговия репертоар е „Измяна“ от Харолд Пинтър в постановка на Пламен Марков и е копродукция с Продуцентската компания „Артишок“. Сценографията е на Мира Каланова, композитор е Калин Николов, а ролите изпълняват Веселина Михалкова, Стоян Радев, Стефан Додуров и Димитър Баненкин, когото гледахме неотдавна в сериала „Недадените“. Сега с ролята на Джери в „Измяна“ актьорът се завръща на театралната сцена след 23-годишно отсъствие от българския театър. Причината за дългата пауза – в началото на 90-те години той заминава за Германия, където остава да живее и работи до завръщането си в България,  след поканата за участие в „Недадените“.
Варненци могат да гледат „Измяна“ премиерно тази вечер, а на 26 февруари спектакълът ща гостува на софийската публика, на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов“.
В „Артефир“ ви срещнахме с актьора Димитър Баненкин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.