Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов настоя за оставки в МВР заради Лясковец

Снимка: БГНЕС

Според Бойко Борисов главният секретар на МВР е пряко отговорен за случилото се в Лясковец. По думите му, да се винят Цветан Цветанов и Калин Георгиев за инцидента е срамота. Бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов смята, че в МВР незабавно трябва да има оставки.

Изключително слаба професионална подготовка за провеждането на тази операция. Един полицай загинал, трима ранени, което означава, че имаме сериозен дефицит в организационен план. Специализираният отряд за борба с тероризма, неговото използване в този час, по този начин е абсолютно неуместно. Това е висша професионална некомпетентност. Заявявам го съвсем категорично, защото, когато има вътре и възрастен човек и понеже говорите за 2012 година, аз разговарях с психолога, който е работил по изготвянето на профила на този човек, там препоръката е била в никакъв случай да не се предприемат каквито и да е било действия, когато майката е вътре, защото тя може да бъде използвана като заложник. Кое налага по този начин да се направи тази реализация, при положение че от този дом винаги е излизал човек, било то майката, и самият психично болен човек е излизал в тъмната част на денонощието, да не се направи секретен пост, да може да се разиграе една оперативна игра, с която може да се проникне в апартамента и да бъде направена реализация, която по никакъв начин да не застраши нито един човешки живот, каза Цветанов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Стабилно е състоянието на тримата полицаи, ранени в Лясковец

Полицията е задържала за 24 часа майката на 53-годишния Петко Петков, който уби един полицай и рани други трима вчера в Лясковец. Жената ще отговаря за незаконно съхранение на боеприпаси. Окръжната прокуратура във Велико Търново е образувала срещу Петков..

обновено на 15.03.14 в 18:14
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Главчев аргументира отмененото решение на служебното правителство за частната болница "Мама и аз"

Аргументите за вчерашната отмяна на решението на служебното правителство за създаване на частна болница "Мама и аз" са общественото напрежение, а също и неодобрението към проекта от страна на президента Румен Радев, ДПС и ПП-ДБ, заяви днес..

публикувано на 02.05.24 в 21:31
Йозгюр Йозел и Реджеп Ердоган

Турският президент се срещна с лидера на опозицията за първи път от 8 години

В четвъртък президентът на Турция Реджеп Ердоган проведе разговори с лидера на основната опозиционна Републиканска народна партия (CHP) - първата подобна среща от близо осем години, която стана факт само месец, след като CHP изпревари партията на..

публикувано на 02.05.24 в 21:15

"Газпром" излезе на нетна загуба през 2023 г. за пръв път от над 20 години

Руският държавен газов гигант "Газпром" отчете през 2023 г. първата си годишна нетна загуба от повече от 20 години насам поради намаляващите доставки за Европа и по-ниските цени на синьото гориво. Газпром Груп", която също така включва петролни..

публикувано на 02.05.24 в 20:48

ЕК прие временно удължаване на кризисните инструменти за държавна помощ в подкрепа на земеделието

Европейската комисия прие промени във Временна рамка за държавна помощ при кризи и преход, за да удължи с половин година част от разпоредбите ѝ, които биха могли да помогнат за справяне с проблеми в земеделието и рибарството. Продължението е до..

публикувано на 02.05.24 в 20:13

Франция се съвзема след снощната опустошителна гръмотевична буря с едра градушка

Франция се съвзема след опустошителна гръмотевична буря с едра градушка, която нанесе значителни щети и обърка въздушния трафик. Опустошена реколта и кални свлачища останаха след снощната буря, връхлетяла Франция. Засегнати бяха най-малко 19..

публикувано на 02.05.24 в 19:50
Доц. Христо Тутунаров

Доц. Христо Тутунаров: Заслужава интерес преплитането на религиите със сигурността, службите и Студената война в България

Темата за Католическата църква в България и Студената война разглежда в най-новата си книга доц. Христо Тутунаров , преподавател в Университета по библиотекознание. Той е католик от Източен обред, шеговито ги наричат „православни католици“, но..

публикувано на 02.05.24 в 19:46

От днес Турция е спряла напълно вноса и износа от и към Израел

Турция е спряла напълно вноса и износа от и към Израел от днес, съобщава агенция Блумбърг, като се позовава на двама високопоставени представители на турските власти. Този ход разширява ограничението от миналия месец върху част от турския износ..

публикувано на 02.05.24 в 19:32