Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5000 млади европейци споделиха в Страсбург идеи за бъдещето на Европа

Около 5 000 европейци на възраст между 16 и 30 години споделиха в Страсбург идеи за бъдещето на Европа в рамките на Европейската младежка конференция. Разискванията засегнаха правата на човека, безработицата, дигиталната революция и опазването на околната среда.

В дебатите, освен младежи, се включиха професионални политици, журналисти и анализатори. Предстои на първото пленарно заседание на новия Европейски парламент младите хора да представят своите предложения, сред които са подобряването на законовите разпоредби за стажове, въвеждането на единни правила за провеждане на европейските избори и предоставянето на повече информация за дейността на Европейския съюз.

Млади журналисти присъстваха на всички дебати и ще подготвят доклад с резултатите от конференцията, който ще бъде представен пред Европейския парламент през юли.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.