Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жозеф Дол: Много съм доволен от резултатите на ГЕРБ

Жозеф Дол

Лидерът на социалистите в Европарламента Ханес Свобода заяви за БНР, че според данните, с които той разполага, социалистите в България не са се представили зле.

В ситуацията, в която са те в правителството, аз трябва да кажа, че съм удивен, че се справят толкова добре, защото правителството е много критикувано. Затова за мен техният резултат не е отрицателен, заяви Свобода.

Също за националното радио председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол коментира, че изборите в България ясно са показали, че хората там са по-съгласни с политиката на ЕНП, отколкото с тази на социалистите.

Разбира се, че съм много доволен от резултатите на ГЕРБ. Много доволен съм от новите страни-членки, които много силно подкрепиха партиите от семейството на ЕНП. Винаги е добре да се поддържат истинските ценности и да се продължава по правилния път, заяви Жозеф Дол като добави, че е въпрос на вътрешно решение дали при тези резултати сегашното правителство в България трябва да се оттегли.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Гласуване на евроизборите в САЩ

Българите в САЩ са недоволни от условието за уседналост за евроизборите

Всеобщо недоволство от условието за уседналост изразиха сънародници ни в Съединените щати, който бяха неприятно изненадани от факта, че нямат право да гласуват,  ако не са живели последните 3 месеца в България. Солидарни с тях бяха малкото..

публикувано на 25.05.14 в 23:21

Консервативният съюз на Ангела Меркел печели евроизборите в Германия

Консервативният Християндемократичен съюз на Ангела Меркел печели изборите за Европейски парламент в Германия, като според първоначалните резултати взема 36,1% от гласовете, сочи екзитпол. На второ място са социалдемократите с 27,5%. 6,5% взема..

публикувано на 25.05.14 в 21:27

Ниска избирателна активност се очаква от евроизборите

Първите предварителни резултати на европейско ниво се очаква да бъдат обявени малко след полунощ в Европейския парламент в Брюксел, където са акредитирани над 1200 журналисти от цял свят. Също там по-късно се очаква да пристигнат и някои от европейските..

публикувано на 25.05.14 в 19:08
ВИЖТЕ ОЩЕ
главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов: "Основно имаме големи пожари като фронт и..

публикувано на 13.07.24 в 09:41

Гафовете на Байдън и останалите световни новини от седмицата

С над 14 милиона гледания за два дни в събитие се превърна тази седмица и разпространяването на трейлъра на втората част на " Гладиатор ", 24 години след премиерата на първия филм на Ридли Скот. Действието се развива няколко десетилетия след..

публикувано на 13.07.24 в 09:40

Историческа възстановка и поклонение в с. Вишовград годишнината от битката на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

В павликенското село Вишовград с историческа възстановка и поклонение отбелязват днес 156 години от битката на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Честването в местността Канлъ дере край Вишовград, където Стефан Караджа е тежко ранен и..

публикувано на 13.07.24 в 09:34
Сахат тепе

Алея на Сахат тепе в Пловдив носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на Милчо Левиев.  Разхождащите се по нея могат да прочетат и една от най-запомнящите се фрази на именития пианист, композитор и джазмен , изписана на монтираната там указателната табела: "Обичам..

публикувано на 13.07.24 в 09:30

Опасни горещини в Гърция и Румъния

Потушен беше горският пожар, който избухна вчера в района на Далмация. Съобщава се изгорели 5 000 квадратни метра маслинови и борови гори. В Гърция през изминалия ден - на 17 километра от Комотини - се запалиха маслинови дървета. Пламъците..

публикувано на 13.07.24 в 09:28

Засега няма опасност пожарът в РСМ да премине на наша територия

Екипи на пожарната дежуриха през нощта на места по границата ни със Северна Македония, където вчера се разрази горски пожар.  Горският пожар в РСМ продължава да настъпва към България Над денонощие продължи борбата с огнената стихия да не премине..

публикувано на 13.07.24 в 09:17

Концерт "Почит към Енио Мориконе" на "Царевец“

Летният оперен сезон "Сцена на вековете" продължава тази вечер в крепостта „Царевец“ във Велико Търново с концерт на Симфониета Враца. Със солисти от Италия музикантите под диригентството на Христо Павлов ще представят най-забележителните филмови..

публикувано на 13.07.24 в 09:00