Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стари вещи дават нов облик на София

БНР Новини
Снимка: proekt.relaks




В продължение на няколко месеца младите артисти от проект „РЕ>ЛА>КС” събираха стари вещи за рециклиране, предоставени от всички нас. Резултатите вече са налице и създадените нови дизайнерски обекти от непотребните предмети ще бъдат инсталирани на различни места в София.
Преобразуването на старите вещи стана с помощта на дизайнери и публика в работилницата на проекта във Фабриката за градско изкуство, която е част от Зона Култура.
Първото временно преобразено място е парк „Хиподрума” в квартал „Красно село”. Създадените артефакти ще дадат нов живот и на подлеза на Централна гара и площад „Журналист” в квартал „Лозенец”.
Инсталирането на дизайнерските обекти от стари вещи е съпроводено от серия събития, свързани с природосъобразния начин на живот.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.