Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

SELFIEka продължава да събира автопортрети от цял свят

| обновено на 11.07.14 в 15:33 БНР Новини
Автопортретът на Славчо Славов от изложбата SELFIEka

СнимкаФотографът Надежда Павлова продължава за събира автопортрети за кураторския си проект, наречен SELFIEka. Заглавието на проекта идва от идеята на авторката да представи виртуалния свят на хората, които живеят в измислената страна с това име. Там фотографите са излишни и всички се снимат сами. Звучи познато нали?
Оригиналната идея за тази изложба предизвика голям интерес в рамките на Месеца на фотографията, организиран от Националното сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева”. В изложбените залите на Експо Баня София зрителите видяха спонтанните автопортрети на 65 автори с различни професии от 12 страни.
Автопортретите на участниците в проекта показват, че селфитата са повече средство за комуникация, отколкото резултат на собствената ни суетност. За авторите те са нашите писма към света и желанието ни да общуваме с другите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.