Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Янко Янков: Изоставаме сериозно с утилизацията на хиляди тонове боеприпаси

Снимка: БГНЕС
Депутатът от ДПС в 42-то Народно събрание, председател на Комисията по отбрана, Янко Янков, член и на ръководството на ДПС, подчерта, че съхраняването на боеприпаси е по-опасно, отколкото тяхната утилизация.

По време на работата на Комисията тази година сме коментирали тези въпроси и стана ясно, че доста изоставаме с утилизацията. Така рисковете нарастват. Основната причина за изоставането е недостиг на пари. Има хиляди тонове боеприпаси, които трябва да бъдат унищожени... Не сме разглеждали конкретно работата на завода в Костенец, знам, че е специализиран да обезврежда остарели боеприпаси... Не знам състоянието на оборудването какво е, много е важна организацията на работа каква е. Нещата, които се говорят, трябва да бъдат обективни, експертни...

Интервюто на Даниела Големинова с Янко Янков от ДПС можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Гвоздейков

Георги Гвоздейков: Казвам сбогом на политиката, но не с разочарование!

За оттеглянето си от политиката съобщи Георги Гвоздейков в социалните мрежи: Политик от „Продължаваме промяната“ беше народен представител в XLVII народно събрание. Избран от XLIX народно събрание за министър на транспорта и съобщенията в правителството на Николай Денков. Преназначен на същия пост в служебното правителство на Димитър Главчев...

публикувано на 26.08.24 в 10:47
Димитър Главчев

Главчев: Предложените промени в правителството са съгласувани с президента

В диалог с президента са предложените промени в правителството. Това каза премиерът Димитър Главчев пред журналисти, след като напусна сградата на президентството. Относно смяната на Калин Стоянов начело на МВР той каза:  "Тръгнахме от там, че трябва да е професионалист от системата, да не се политизира постът. Априори би трябвало да е така, а пък..

публикувано на 26.08.24 в 10:44
VICTORIA

Раздялата като вдъхновение в “sad girl summer (not again)” на Виктория

Певицата VICTORIA това лято ни представи песента си “sad girl summer (not again)” и даде сериозна заявка за летен хит.  Композицията има над 170 000 гледания в платформите за видеосподеляне и десетки коментари както от български меломани, така и от слушатели от чужбина. VICTORIA признава, че песента е много лична за нея.  "Това е..

публикувано на 26.08.24 в 10:19

Президентът ще издаде указ за назначаването на правителство. Вижте кои министри предложи Главчев

"Уважаеми господин, дами и господа, уважаеми медии в изпълнение на алинея 5 от Конституцията, ще ви представя структура и персонален състав на Министерски съвет.  Структурата е с министър-председател, един заместник министър-председател и министри, които ще ръководят съответните министерства", заяви Димитър Главчев пред президента точно в 10 ч. И обяви..

публикувано на 26.08.24 в 10:07

Джоузефин Лукито: Студентите предпочитат да използват ИИ като асистент, не като арбитър

Темата с използването на изкуствен интелект еволюира.  Приемането на технологични нововъведения отнема време, като в повечето случаи в началото се наблюдава резистентност. Причините за това може да са различни - усещане за загуба на контрол, прекалено бързата скорост, с която се появяват новости или страх от загуба на работното място. Постепенно..

публикувано на 26.08.24 в 09:55

Хървое Маркович: Военното обучение в Хърватия може да бъде атакувано в съда

Идеи без налично законодателство стоят зад решението на хърватските власти да върнат казармата в страната от догодина. Това обясни в интервю за БНР Хървое Маркович от Центъра за икономическо образование в Хърватия. Това е НПО, което прави инициативи в областта на икономическата и финансова грамотност. Маркович е автор на петиция срещу..

публикувано на 26.08.24 в 09:24

Разнобой сред туроператорите за бъдещия гаранционен фонд. Искат ревизия на текстовете

Проект за промени в Закон за туризма, засягащи създаването на гаранционния фонд, предизвиква разногласия в бранша. На 2 септември изтича крайният срок за общественото обсъждане на законопроекта. До тази дата браншът трябва да изрази становище и да внесе предложения за промени. Създаването на гаранционния фонд е следствие от европейска директива..

публикувано на 26.08.24 в 09:09