Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сцена на кръстопът“ вдига завеса

БНР Новини
Сцена от „Херкулес и Авгиевите обори“
Снимка: new.nationaltheatre.bg/bg




С представлението „Херкулес и Авгиевите обори“ на Народния театър „Иван Вазов“ на 9 септември ще бъде открито XVIII издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив. Така за пръв път след 8-годишно прекъсване официалното откриване ще се състои отново на сцената на Античния театър, каквато беше традицията дълги години.
В продължение на две седмици фестивалът ще събере в Пловдив едни от най-добрите представления, създадени по сцените в цялата страна, а също и два чуждестранни спектакъла – единият е „Едит Пиаф. Живот в розова светлина“ на Националния академичен театър на руската драма (Киев), а другият – „Президентите“ на румънския театър „Одеон“ в Букурещ.
Театралният празник продължава до 23 септември, когато ще бъде закрит с постановката на Диана Добрева по „Йерма“ на Федерико Гарсия Лорка, представление от афиша на Театър „Българска армия“.
Подробности за тазгодишното издание на „Сцена на кръстопът“ разказа в „Артефир“ писателят Елин Рахнев – креатив на фестивала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.