Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Добчев: Протестиращите студенти извикаха „Антигона“ на сцената днес

БНР Новини
Снимка: Аполония



С премиера на спектакъла „Антигона“ продължава Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив днес (15 септември). Постановката е на Иван Добчев по пиесата на Жан Ануи, сценограф е Станислав Памукчиев, а костюмите са дело на Петя Боюкова. Ролите на Антигона и Креон изпълняват Каталин Старейшинска и Ириней Константинов, в партньорство на сцената с  Дария Симеонова, Невена Калудова, Силвия Петкова, Асен Мутафчиев, Йорданка Любенова, Николай Върбанов, Росен Белов, Николай Димитров и Иван Спасов.
Представлението е копродукция на театър „София“ и фондация „Аполония“, затова беше показано най-напред на фестивала в Созопол, сега гостува в Пловдив, а софийската премиера предстои на 23 септември, когато сред публиката ще бъде и дъщерята на Жан Ануи заедно с други гости от Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.