Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уточниха програмата на Рали спринт "Вида 2014"

4
Снимка: Красимир Каменов

Заместник-кметът на община Видин Добромир Дилов днес проведе среща с представители на Областната дирекция на МВР,  Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението", Областното пътно управление и кмета на Община Грамада Николай Гергов, по повод провеждането на третия кръг на Националния шампионат рали спринт "Вида 2014". Община Видин разчита на съдействие от съответните институции за предприемане на необходимите мерки за сигурност по време на автомобилното състезание.

Събрали сме се днес с една идея, която се възроди в нашето управление - да подновим едно състезание, което беше знаково за нашия град - Рали спринт "Вида". Състезанието ще се проведе на територията на две общини - община Видин и община Грамада. С това състезание Община Видин ще даде старт на празничните дни, посветени на духовния празник на града Димитровден - каза изпълняващият длъжността кмет на Видин Добромир Дилов.  

Осигурени са награден фонд от 5 000 лева и традиционните купи. Организатори на събитието са Община Видин, Българската федерация по автомобилен спорт и Автомобилен спортен клуб "Жико-Моторспорт". Подробности около състезанието разясни председателят на клуба Иван Иванов:

В събота събитието няма да има състезателен характер. Ще има официално откриване и административно-технически преглед на автомобилите. Идеята е да има открит автопарк пред общината с нужните заграждения. Сервизният парк ще бъде на "Видахим", където бе и на последното рали. От там участниците ще пристигат на автопарка на площада.
Официалният старт ще бъде даден на 18 октомври в 17.30 ч., на площад "Бдинци" във Видин. Самата надпревара ще се проведе втория ден, а етапите ще бъдат четири.

От община Видин са изпратили писмо до Българската федерация по автомобилен спорт с молба крайният срок за записване на участниците, който е 13 октомври, да бъде удължен до 15 октомври.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия