Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поезията на Борис Христов започва театрален живот в „Сфумато”

БНР Новини
Сцена от спектакъла
Снимка: sfumato

Срещу узаконената политическа машинация, която превърна аномалията в правило и човека в социално животно, противопоставяме друга – поетическа машина – през поезията на Борис Христов тя реабилитира човека като свят в света. Защото проблемът ни днес не е как да се нахраним, а как да останем хора.

Така режисьорката Маргарита Младенова мотивира избора си да създаде спектакъла „Самолетът закъснява” по поезията на Борис Христов и документални текстове, обработени от Стефан Иванов. Сценографията е на Никола Тороманов, музиката е написана от Асен Аврамов, видеоизображението е дело на Яна Лозева и Любомир Младенов, а на сцената са актьорите Александра Василева, Елена Димитрова, Лилия Гелева, Василена Винченцо, Алиса Атанасова, Албена Ставрева, Цветан Алексиев, Добрин Досев, Бойко Кръстанов, Ивайло Драгиев, Станислав Ганчев, Антонио Димитриевски и Сотир Мелев. Какъв е резултатът от съвместната им работа, можете да видите на премиерата тази вечер в Театрална работилница „Сфумато”, а в „Артефир” ви срещнахме с режисьорката на спектакъла Маргарита Младенова.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.