Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Merry-go-round“ и неспирната въртележка на историята

| обновено на 12.11.14 в 13:36

„Българо-немска сага за проклятието и късмета на хората в миграция“ – така определят своя спектакъл създателите на „Merry-go-round“. Представлението разказва обърканите истории и взаимоотношения на двете европейски страни и техните граждани, които не се познават добре. Затова на сцената играят заедно български и немски актьори – Мила Банчева, Мария Фауст, Оливър Шнелкер, Владислав Виолинов и Сибин Василев. Текстът е написан от Рози Улрих от Германия, сценографията и костюмите са дело на Венелин Шурелов и Елица Георгиева, а музиката е на Сибин Василев.
Какъв е резултатът от съвместната им работа, можете да видите на премиерното представление тази вечер в театрална работилница „Сфумато“.
В „Артефир“ ви срещнахме с Рози Улрих, чиято е концепцията за този спектакъл, и с художника Венелин Шурелов – сценограф на представлението. За превода благодарим на Силвия Петрова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.