Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Усложнена е ситуацията в Раднево и Гълъбово

Снимка: Венелина Попова

Остава бедствено положението в общините Раднево и Гълъбово. В Гълъбово продължава изграждането на най-трудната стена от дигата около наводнената подстанция. Кметът Николай Тонев е притеснен от проливния дъжд, който покачва нивото на река Сазлийка.

Дъждът продължава, нивото се вдига, вярно, че много бавно. Не е стигнало критичните нива, както беше преди няколко дни, но ги наближава, обясни Тонев.

От "Басейнова дирекция" Пловдив потвърдиха, че от ВЕЦ "Копринка" се изливат по 12 кубически метра вода в секунда в канали, които се вливат в река Сазлийка. В Гълъбово е въведен авариен режим на подаване на ток. Всички села от общината се захранват с напрежение от "Мини Марица изток".

Ще подаваме напрежение дотогава, докогато има нужда за "И Ви Ен". Ние сме засекли електромера, направили сме протокол за дадените разплащания после, така че проблеми от страна на мините няма да има, обяви изпълнителният директор на въгледобивното дружество Андон Андонов.

Опасният язовир "Ковачево", който е над рудник "Трояново-Север", е под постоянен контрол, както и всички язовири на територията на двете общини.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Остава бедственото положение в Гълъбово и Раднево

Бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево остава. Продължава изграждането на най-трудната стена от дигата край наводнената 110-киловолтова разпределителна подстанция в Гълъбово. Строежът е затруднен, защото стената трябва да бъде издигната във..

публикувано на 08.12.14 в 15:01
Бедствието в Гълъбово

Бедственото положение в Гълъбово и Раднево остава в сила и днес

Бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево остава в сила и днес. Нивото на река Сазлийка тази нощ е паднало с около 1 метър, съобщи за "Хоризонт"   кметът на Гълъбово Николай Тонев . Хората обаче са разтревожени заради прогнозата за..

обновено на 06.12.14 в 16:47
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Пожарът над Берковица в близост до връх Ком продължава да бушува

Пожар продължава да гори над Берковица. Огънят бушува в близост до връх Ком. Три екип на пожарната служба и служители на Горското стопанство в Берковица гасят огъня под Ком.  На местат, където не може да достигнат специализираните коли,..

публикувано на 18.10.24 в 18:37
Купянск

Хиляди се изселват от Купянск и близките села

Хиляди жители на украинския град Купянск и близките села се изселват заради руската заплаха.  Властите обявиха началото на евакуацията по-рано тази седмица с обяснението, че не са в състояние да поправят електро- и водоснабдяването под постоянния..

публикувано на 18.10.24 в 18:05
Яхия Синуар

"Хамас" заяви, че няма да се разпадне след убийството на лидера ѝ Яхия Синуар

"Хамас" заяви, че няма да се разпадне след убийството на лидера ѝ Яхия Синуар. Според Съединените щати ликвидирането на Синуар е възможност за постигане на мир в региона. "Израел изглежда смята, че убийството на наши водачи означава край на..

публикувано на 18.10.24 в 18:04
Владимир Путин

Путин се зарече да не позволи на Украйна да се сдобие с ядрено оръжие

Руският президент Владимир Путин се зарече да не позволи на Украйна да се сдобие с ядрено оръжие. "Мога веднага да кажа, че Русия няма да допусне това в никакъв случай. Всяка стъпка в тази посока ще срещне съответната реакция", обяви Путин на..

публикувано на 18.10.24 в 17:52

Иво Недялков-Фараона: Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата

Нито едно голямо богатство в България не е заченато без сношение с държавата . Това заяви пред БНР юристът и предприемач Иво Недялков, известен като Фараона.  " Всяко голямо богатство, с редки изключения, е чрез някакви сделки, помощи, транзакции...

публикувано на 18.10.24 в 17:51
Снимката е илюстративна

Бебе загина, след като лодка с мигранти потъна край Франция

Бебе загина, след като лодка с мигранти, опитваща се да прекоси Ламанша, потъна, съобщиха британските медии, позоваващи се на информация на френските власти. Инцидентът е станал край бреговете на Висан в Северна Франция.  Претоварената малка..

публикувано на 18.10.24 в 17:31
Джо Байдън

Байдън призова: Западът да продължи да подкрепя Украйна срещу инвазията на Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън призова от Берлин Запада да продължи да подкрепя Украйна срещу пълномащабната инвазия на Русия. Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че НАТО трябва да продължи да подкрепя Украйна срещу руската инвазия, но не трябва..

публикувано на 18.10.24 в 17:25