Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно убийство е извършено в Раднево

| обновено на 20.01.15 в 15:03
Снимка: Венелина Попова

Полицията в Раднево работи по няколко версии за убийството на двамата съпрузи, открити от техния 21-годишен син, с когото са живеели заедно. Съпрузите са били простреляни, основната версия е семейна драма.

За "Хоризонт" заместник-окръжният прокурор на Стара Загора Нейка Тенева, която е и говорител на Окръжната прокуратура, отхвърли, но не категорично, възможността това да е поредният публичен разстрел в България. Най-вероятно става дума за убийство от ревност и последвало самоубийство.

Мирослав Маринов, шеф на РПУ-Раднево заяви: Работим по всички версии. Основната е влошени семейни отношения.

Мъжът е работил във фирма, обслужваща "Брикел", а съпругата му е била санитарка в болницата в Раднево.

Снощи е получен сигнал в РПУ-Раднево от 21-годишен мъж, който съобщил, че е открил безжизненото тяло на майка си в дома им.
След незабавен оглед, извършен от полицейския екип, освен тялото на 40-годишната жена, било открито и тялото на 56-годишния й съпруг. И по двете тела има следи от огнестрелни рани. На местопрестъплението е намерена 12-калиброва гладкоцевна пушка, незаконно притежание на убития мъж.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Снощи съседите им са чули само един изстрел и са помислили, че е гръмнала газовата им бутилка. По стълбището във входа и на площадката пред кооперацията се виждаха следи от кръвта на убитите, които били изнесени от дома им без носилка.

Продължава работата по събирането на улики.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ са против законопроекта на "Възраждане" за въвеждане на вендинг-машини за лекарства

Идеята за въвеждане на вендинг-машини за лекарствени продукти и критичната позиция на фармацевтите сблъска мненията на депутатите. Вносителите на текстовете от "Възраждане" подчертаха, че става дума за лекарства, за които не е необходима рецепта, поставянето на машини ще бъде регулирано от Министерството на здравеопазването, а целта е грижа за..

публикувано на 17.09.24 в 17:15
Росица Матева

До 21 септември - срок за заявления за промени в състава или наименованието на коалиция

До 21 септември Централната избирателна комисия може да прави промени в състава и наименованието на регистрирана коалиция. Формациите могат да подават заявление за заличаване на регистрацията си за участие в предстоящите избори до 24 септември.  Над 5000 сънародници са подали електронно заявления за гласуване в чужбина. Срокът за това изтича в..

публикувано на 17.09.24 в 16:18

Екатерина Захариева: Осъзнавам отговорността, тя е голяма

Българският еврокомисар Екатерина Захариева получава ресор "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации“ в следващата Европейска комисия, става ясно от разпределението на ресорите, което оповести днес председателката ѝ Урсула фон дер Лайен в Европейския парламент. "Осъзнавам отговорността. Тя е голяма. Ресора, който България получи, и аз, е..

публикувано на 17.09.24 в 16:09
Снимката е илюстративна

Мъж и жена са ударени от мотор на столичния булевард "Сливница"

Мъж и жена са ударени от мотор на столичния булевард "Сливница". Инцидентът е станал около 14.30 часа.  Двамата са слизали от трамвай, когато водачът на мотора ги е ударил, преминавайки наблизо.  По информация на БНР жената е откарана в болница. Полицията изяснява случая. 

публикувано на 17.09.24 в 16:09

ВАС отказа да разгледа жалбата срещу регистрацията за вота на "Движение за права и свободи - Ново начало"

Върховният административен съд отказа да разгледа жалбата на фракцията около Ахмед Доган срещу решението на ЦИК, с което за участие във вота на 27 октомври беше регистрирана коалицията около Делян Пеевски - "Движение за права и свободи - Ново начало". ВАС разпореди на ЦИК незабавна регистрация на "ДПС - Ново начало" ДПС на Доган с две молби до..

публикувано на 17.09.24 в 16:02
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов (в центъра) и Томислав Дончев (вдясно) в НС - 17 септември 2024 г.

За ресора на Захариева в ЕК: С "голяма благодарност" или "обида за България"

Разнопосочни мнения в България за получения ресор в новата Европейска комисия, където българският еврокомисар Екатерина Захариева, номинирана от ГЕРБ,  ще отговаря за стартъпи, иновации и изследвания Екатерина Захариева получава ресор "Стартъпи, изследвания и иновации" Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в този ресор са едни от най-мощните..

публикувано на 17.09.24 в 15:27

Спецоперация срещу наркобизнеса във Варна, има задържани, разкрити са лаборатории

Мащабна специализирана операция срещу производители и разпространители на наркотици тече в момента по Северното Черноморие. Това научи БНР от свои източници. Акцията се провежда от ГДБОП и Прокуратурата. Има задържани няколко души. Провеждат се претърсвания на различни адреси. По неофициална информация са разкрити ниви с канабис и..

публикувано на 17.09.24 в 15:09