Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За надеждите ни

БНР Новини
Зорница Стоичкова (вляво), Антония Тилкова (в средата) и водещата Цвета Николова в студиото на „Познати и непознати“
Снимка: Кирчо Стоичков

Да има мир, децата ни да са нахранени, обути, образовани и с покрив над главата – това са надеждите ни, за това се молим. Хората с отворени сърца имат тези надежди за всички. Не само за своите деца, но и за най-уязвимите и незащитените – децата на социално слабите хора, ромите и децата от домовете за деца, лишени от родителски грижи.
В същото време много малко хора извън институциите работят тези наши надежди и желания да станат реалност. Наричаме организациите им „неправителствен сектор“. За дейностите им и за това как превръщат надеждите и мечтите в реалност разказват Зорница Стоичкова и Антония Тилкова от фондация „Здраве и социално развитие“; Снежана Иванова от фондация „Надежда 2001 – 98“ и Пламена Фотева от Национална мрежа за децата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
Пием ли чиста вода? Как да филтрираме водата в домашни условия

Още от началото на света водата се върти в безкраен кръговрат. Понеже е добър разтворител, тя неизменно понася след себе си всякакви химически вещества и минерали наред с микроорганизми, твърди частици и още редица други примеси, с които влиза в досег по пътя си. Затова и съставът на водата навсякъде е различен. Огромният проблем настъпва..

публикувано на 20.12.23 в 10:40