Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново скандална съдийска делба на земеделски земи

Ани и Димитър Зехиреви в студиото на "Законът и Темида"
Снимка: Елисавета Коюмджиева

Историята на семейство Зехиреви от гр. Калофер е позната на много българи. Роднините им предпочитат да овладеят още някой и друг декар от общите им наследствени земеделски земи, пред това да запазят добри отношения и уважение помежду си. На Зехиреви не остава нищо друго освен да потърсят правата си в съда. Но какво се случва там?
Приключва втора фаза на съдебната делба, без на съделителя да бъдат разяснени правата му: да иска от съда да постанови- кой ще ползва имотите и какви суми трябва да плати на останалите срещу ползването, съобразно дяловете им, до приключване на съдебното производство.
Представено е също заключение на вещо лице, в срок по-малък седем дни, като не е взето предвид възражението на съделителя Димитър Захариев, че не е съгласен да се приеме заключението в това съдебно заседание. Какво следва? Чуйте частния случай на Ани и Димитър Зехиреви от гр. Калофер, както и коментара по казуса на адвокат Захари Генов, юридически консултант на „Законът и Темида“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илюстративна снимка

Интензивен дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Евакуираха жители с лодка

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник". Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи..

публикувано на 25.06.23 в 12:29