Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Връчват наградите от 24-тия Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2015"

Снимка: Читалище

Официалната церемония по връчването на наградите от 24-тия Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2015" ще се проведе тази вечер в Перник. По време на церемонията ще бъдат връчени наградите за поддържане и предаване на местната традиция за атрактивност, за маски и костюми, специалните награди на Областния управител, на кмета на Община Перник, на президента на Федерацията на Европейските карнавални градове и на Регионален исторически музей, както и наградата на публиката. Големите награди - Златна, Сребърна и Бронзова маска, ще връчи лично кметът Иван Иванов. 

По време на церемонията ще бъдат обявени и наградите от конкурса за персонажи, проведен в рамките на фестивала. Сурвакарските групи от радомирското село Долни Раковец и пернишкото Кралев дол са носители на голямата награда Златна маска от 24-тото издание на фестивала. При кукерските групи Златната маска отиде в старозагорското село Дъбене.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.