Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екологията: акцент в програмата на немското посолство у нас

БНР Новини
Маркус Хаас, ръководител на отдел „Култура и връзки с медиите“ при посолството на Германия в България.
Снимка: личен архив

Посолството на Германия в България започва поредица от събития, посветени на екологията, предотвратяване на замърсяването и доброволчеството. Целта на инициативите е да се обърне внимание на екологичните проблеми и тяхното решаване чрез личните действия на всеки един от нас.
Събитията започват на 12 март с журналистически семинар на тема „Екология – от личния пример до институционалния ангажимент“, в който ще се включат журналисти от цяла България. Форумът ще се открие от посланика на Германия у нас – Н. Пр. Детлеф Лингеман.
В семинара ще участват д-р Ралф Брюнинг, експерт по рециклирането на електронни и електрически уреди и Мириам Данне, представител на Съюза на общинските предприятия в Берлин (Verband Kommunaler Unternehmen) и координатор на Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО) в Германия, която ще разкаже за своя опит в тази сфера.
Специално за срещата в София пристига и сценаристът и режисьор на филма „Вкусът на боклука“ (Taste the Waste) Валентин Турн. Той ще изложи своите идеи за разумна консумация на храни с цел създаване на по-малко отпадъци в световен мащаб. Филмът ще има прожекция от 18 часа в Чешкия център в София.
Екологичните събития ще продължат със Седмица на доброволчеството, която предстои да бъде организирана от немското посолство на 26 април. В нея се очаква да се включат различни български неправителствени организации.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.