Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Вуцов от УМБАЛ - Стара Загора няма да работи до решаване на казуса с дипломата му

След интервю за "Хоризонт" директорът на Университетската болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора заяви, че д-р Иван Вуцов ще излезе в неплатен отпуск, докато разследващите органи се произнесат дали свидетелството му за специализация по кардиология е истинско.

В предаването "Преди всички" доцент Йовчев каза, че в болницата д-р Вуцов е представил всички необходими документи, за да заеме длъжността началник на отделението по инвазивна кардиология. За "Хоризонт" доктор Славка Йорданова – директор на Регионалната здравноосигурителна каса уточни, че очакват от доц. Йовчев служебна бележка, която да удостовери, че д-р Иван Вуцов е добавен в приложения от Медицинския университет списък за следдипломно обучение по инвазивна кардиология, изпратен в НЗОК. В противен случай той няма да може да практикува по специалността.

Валентин Димитров – юрисконсулт на МБАЛ "Тракия", откъдето д-р Вуцов е бил освободен миналата година като кардиолог, посочи, че през септември 2014 година от Четвърто РПУ в София са поискали от болницата справка за приложените от д-р Вуцов дипломи и сертификати по специалността. Поводът бил сигнал, изпратен от Медицинския университет в София до полицията, че доктор Вуцов е представил неистинско копие от свидетелство за специализация по кардиология, по повод поискан от него сертификат за поставяне на пейсмейкъри. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

БЛС се е самосезирал по казуса с фалшивата диплома на д-р Иван Вуцов

Казусът с дипломата на д-р Вуцов на нас ни е известен от септември 2014 година, когато ни беше изискана писмена справка от СДВР, с която ни искат дипломите и копие на сертификатите на д-р Вуцов. Тогава проведох разговори с длъжностните лица и..

публикувано на 17.03.15 в 09:35
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Влиза в сила забраната за продажба на вейпове на деца

От днес влиза в сила забраната за продажба и предлагане на деца и младежи под 18 години на бездимни и нагреваеми тютюневи изделия, както и безникотинови - така наречените вейпове. Това предвиждат законодателните текстове, обнародвани в Държавен..

публикувано на 17.09.24 в 13:17
Атанас Зафиров

"БСП - Обединена левица" ще утвърди листите до края на седмицата, Мая Манолова няма да е в тях

До края на седмицата ще бъдат утвърдени окончателния състав и водачите на листи на коалиция "БСП - обединена левица". Това съобщи на брифинг изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Листите ще бъдат утвърдени от Националния съвет на..

публикувано на 17.09.24 в 13:12

Започна академичната година в УНСС

Академичната година в Университета за национално и световно стопанство беше открита с церемония в Аулата на висшето учебно заведение. Още днес студентите ще влязат в учебните зали, обяви ректорът проф. Димитър Димитров. На церемонията присъстваха..

публикувано на 17.09.24 в 12:43

Тържествен водосвет и официална церемония по издигане на знамето на София

Православната църква почита днес светите великомъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Денят е и празник на столицата, който започна със специално заседание на Столичния общински съвет и приветствие от страна на кмета Васил Терзиев. Минути преди..

публикувано на 17.09.24 в 12:25

Елина Нинова: Хората да вдигнат глави и да преоткрият красивите сгради в София

Хората в София да вдигнат глави и да погледнат, и преоткрият  тези красиви и емблематични сгради в София, е целта на изложбата "София, уловена във времето ", сподели в интервю пред БНР авторката Елина Нинова. Фотографската експозицията е..

публикувано на 17.09.24 в 12:25

Във Варненския залив се провежда учение за действие при аварийна ситуация

Във Варненския залив се провежда учение за провеждане на аварийно-спасителна операция. Проверява се координацията при спасителна акция при сблъсък на два плавателни съда. Главният директор на Главна дирекция "Аварийно спасителна дейност" Румен Николов..

публикувано на 17.09.24 в 12:14
Рекламният плакат на постановката.

Свалиха адаптация на "Сън в лятна нощ" от сцената в Манчестър

Съвременна адаптация на шекспировата пиеса "Сън в лятна нощ" е била свалена от сцената в Манчестър заради препратки към Газа и правата на транссексуалните, съобщи вестник "Манчестър ивнинг нюз". Модерно преосмисленият музикален вариант на..

публикувано на 17.09.24 в 11:57