Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Радулов: Рано е да се отхвърля версията, че катастрофата със самолета е резултат от терористичен акт

Снимка: Капитал

Катастрофата на самолета не може да е в резултат на внезапен подтик. Това е много тежко решение - един човек не само да прекрати живота си, но и да извърши това с огромно количество хора, част от които и деца. На мен ми се струва, че са прибързани заявленията точно на какво се дължи, коментира експертът по сигурност Николай Радулов в интервю за предаването „Нещо повече“.

Твърдението, че не може да става дума за терористичен акт - рано да се отхвърля такава възможност, защото последните години сме свидетели на точно такива терористични актове, извършени от пилоти със самолети. От друга страна, този пилот, ако това, което е извършил, се дължи на депресия, то тогава това говори много лошо за мерките, при които пилотите се допускат да поемат отговорност  за огромно количество човешки животи. Много е рано да се каже каква е причината. Напълно възможно е да е депресия, напълно възможно е и да е замислен акт на самоубийство, но не помня в историята на самоубийствата самоубиецът да си е отишъл с толкова придружаващи го хора, да прекрати толкова човешки животи. Обикновено проблемите на самоубийците са индивидуални и те прекъсват живота си, а не живота на другите. Така че не трябва да отхвърляме възможността този човек да е бил индоктриниран, добави експертът.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ивайло Мирчев

"Да, България" призовава Сарафов да поиска от Народното събрание да свали съдебния имунитет на Делян Пеевски

Движение "Да, България" призовава изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов да поиска от Народното събрание да свали съдебния имунитет на Делян Пеевски. Според пресцентъра на формацията основанията за това се съдържат в писмо от банкера Цветан Василев, постъпило в централата ѝ.  По думите на Ивайло Мирчев, цитирани от пресцентъра, в..

публикувано на 04.09.24 в 19:41
Лили Илиева

Няма да удължават мярката за задържане на бащата, разследван за смъртта на 17-годишния си син в Замфирово

Няма да бъде удължавана мярката за задържане на бащата, който се разследва за смъртта на 17-годишния си син, от берковското село Замфирово. От прокуратурата в Монтана дадоха подробности по случая. Прокуратурата в Монтана установява обстоятелствата за евентуално извършено престъпление при смъртта на момче от село Замфирово.  Според..

публикувано на 04.09.24 в 19:23

6 милиона лева са нужни за възстановяването на сградата на Русенската опера

Общо 6 милиона лева са нужни за възстановяването на сградата на Русенската опера, която бе сериозно повредена от пожар преди четири години. Въпреки че част от парите са одобрени, все още не са преведени към изпълнителя и така работата не може да започне. 75-годишнина от създаването си ще отбележи екипът на Държавна опера-Русе, а всички..

публикувано на 04.09.24 в 19:05

КЗП забрани нелоялна търговска практика на мобилните оператори по отношение размера на неустойките

Комисията за защита на потребителите забрани прилагането на нелоялна агресивна търговска практика от мобилните оператори по отношение на максималния размер на неустойките.  Председателят на Комисията Мария Филипова издаде административни актове, с които да забрани нелоялната търговска практика. От комисията посочват, че множество потребители, които са..

публикувано на 04.09.24 в 19:00

Голям пожар в столичния квартал "Димитър Миленков"

Сухи треви и отпадъци горят в столичния квартал "Димитър Миленков".  Три екипа на пожарната са на място. Няма опасност за живеещите наблизо, увериха от Пожарната Пожарът гори в полетата около кварталите. Към момента няма данни за пострадали хора. Димът от пожара се издига на високо и се вижда от..

публикувано на 04.09.24 в 18:56
Колеги, близки, приятели, граждани се поклониха пред паметната плоча в двора на РПУ в Бобов дол за загиналите шестима полицаи и пожарникари.

Рискът пожарът под Черни връх в Рила да се разрасне не е голям

Не е висок рискът пожарът под Черни връх на 2300 метра надморска височина в Рила да се разрастне.  Това казаха пред репортери гл. комисар Александър  Джартов, директор на Националната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и директорът на Регионалната дирекция в Кюстендил комисар Светлин Георгиев.  Двамата бяха на..

публикувано на 04.09.24 в 18:31
Стоил Стоилов

Стоил Стоилов: Докато ЦИК не излезе с решение, няма регистрация на никакви коалиции

ЦИК засега излезе с чест от ситуацията .  Това мнение изказа пред БНР изборният експерт Стоил Стоилов и обясни: "Да не забравяме, че ЦИК беше окупирана от един депутатски башибозук, който прекарал известна част от нощта там и към часа на започване на процедурата по приемане на документи седеше на масата на Централната избирателна комисия. ... Тя..

публикувано на 04.09.24 в 18:05